Hiihdon B-maajoukkueeseen pudotetulta Anne Kyllöseltä suoraa puhetta – tämä on suurin ero aikaisempaan

Anne Kyllönen kaipaa vertailukohtaa.

Anne Kyllönen

7.11.2021 16:32

Anne Kyllönen, 33, kuului vuosikaudet hiihdon A-maajoukkueeseen, mutta tänä keväänä hänet pudotettiin haastajien joukkoon B-maajoukkueeseen.

Kyllönen kertoi Vuokatin Suomen cupin kisan jälkeen sunnuntaina, miten muutos on vaikuttanut hänen elämäänsä.

– Eniten se on näkynyt siinä, ettei ole päässyt vertaamaan kuntoaan muihin. A-maajoukkueessa kun treenataan koko ajan yhdessä, niin näkee koko ajan sen tason, millä mennään.

– Nyt ei ole päässyt sillä tavalla vertaamaan, sillä meillä on B-maajoukkueessa ollut harjoituksissa aika erilaisia vauhteja, niin sitä ei ole pystynyt sillä tavalla korreloimaan, Kyllönen kuvaili.

Kyllösen oma harjoittelu ei ole maajoukkuestatuksen myötä juuri muuttunut, ja hän tavoittelee yhä paikkaa Pekingin olympialaisiin.

Vuokatissa Kyllönen oli lauantaina kolmas sprintissä ja sunnuntain viestissä hän ankkuroi Kainuun Hiihtoseuran kolmanneksi. Loppukirissä Kyllönen joutui taipumaan Vantaan Jasmi Joensuulle. Viestin voitti Vuokatti Ski Team Kainuu.

– Ihan ok tekemistä, mutta olin tosiaan vähän flunssassa ennen näitä kisoja. Ehdin treenata vajaan viikon verran kisoja, joten se ehkä näkyi vielä. Sellaista kovuutta ei vielä ollut, mitä ennen sairastelua oli. Vielä vaatii treenausta ja muutamia kilpailuja, niin kyllä se kunto sieltä löytyy, Kyllönen sanoi.

Kajaanista kotoisin oleva Kyllönen täyttää kuun lopussa 34 vuotta. Hän oli mukana Sotshin olympialaisissa 2014 viestihopeaa voittaneessa Suomen joukkueessa.

Maailmancupissa Kyllönen on saavuttanut yhdeksän henkilökohtaista palkintopallisijaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?