Aleksandr Bolshunov joutui jälleen leikkaukseen - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Aleksandr Bolshunovin suuhun kasvoi paise – joutui jälleen leikkaukseen

Aleksandr Bolshunovin terveyshuolet jatkuvat.

Aleksandr Bolshunovin valmistautuminen olympiavuoteen ei ole mennyt suunnitelman mukaan.

18.10. 13:45

Maastohiihdon maailmanmestari Aleksandr Bolshunov joutui käymään viime perjantaina leikkauksessa jo toisen kerran kuukauden sisällä, kertoo venäläinen Matchtv-sivusto.

Syynä oli tälläkin kertaa huippuhiihtäjän suuhun kasvanut paise, joka oli seurausta epäonnistuneesta hampaan paikkauksesta.

Bolshunovin suuta operoitiin ensimmäisen kerran vajaa kuukausi sitten, jolloin hiihtäjän ientulehdus äityi sietämättömäksi. Se pakotti venäläisen jättämään väliin rullahiihdon MM-kilpailut Val di Fiemmessä.

Lue lisää: Aleksandr Bolshunovin suuhun nousi paise – valmentaja kertoi suojattinsa vaivoista

Tuolloin paise avattiin kirurgisesti ja venäläisen ikenet puhdistettiin, mutta vaiva jäi kiusaamaan Bolshunovia edelleen.

Bolshunovin harjoituskausi on ollut vaikeuksien värittämä.

Hän loukkaantui jo kesäkuussa kauden ensimmäisellä harjoitusleirillä ja joutui tuolloin jättämään harjoituksia väliin. Matchtv:n mukaan Bolshunov on kärsinyt myös akillesjänneongelmista.

Bolshunov on voittanut urallaan 12 arvokisamitalia. Keväällä Oberstdorfin MM-kisoissa hän voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa yhdistelmäkilpailussa. Talvella hiihtohirmu jahtaa Pekingin olympialaisissa ensimmäistä olympiakultaansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?