Olli Ohtosen ja Anita Korvan yhteistyö ohi - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Suomen hiihtäjälupauksen ja kultamitalivalmentajan yhteistyö loppui yllättäen

Olli Ohtonen ei valmenna enää urallaan suuriin vaikeuksiin törmännyttä Anita Korvaa. Yhteistyö loppui viime keväänä.

Anita Korvan ja Olli Ohtosen yhteistyö päättyi keväällä.

27.9. 15:49

Hiihtäjälahjakkuus Anita Korvan, 22, ja valmentaja Olli Ohtosen yhteistyö on kaikessa hiljaisuudessa päättynyt. Ohtonen vahvisti maanantaina Ilta-Sanomille, että hän ei enää valmenna Korvaa, vaan yhteistyö päättyi viime keväänä.

– Se tapahtui yhteisymmärryksessä, Ohtonen kommentoi.

Suomea vuosina 2017–2019 maailmancupissa 14 kertaa edustanut vuoden 2019 MM-sprintteri Korva on ollut viime vuodet suurissa vaikeuksissa urallaan.

Iivo Niskasesta kaksinkertaisen olympiavoittajan ja maailmanmestarin valmentanut Ohtonen ei ole saanut Kuopiossa asuvan urheilijan kierrettä oikaistua.

Lue lisää: Mitä tapahtui Anita Korvalle? Valmentaja vastaa koviin spekulaatioihin: ”En ole havainnut mitään sellaista”

Kainuun Hiihtoseuraa edustava Korva saavutti nuorten MM-kisoissa Lahdessa 2019 peräti kolme pronssimitalia. Ohtosesta tuli hänen valmentajansa juuri tuon kauden jälkeen keväällä 2019.

Seuraava kausi oli kuitenkin erittäin vaikea sekä varusmiespalveluksen aiheuttaman kuormituksen että Korvan erilaisten terveysongelmien takia. Sosiaalisessa mediassa erittäin aktiivinen urheilija ei ole avannut julkisuudessa terveysongelmakierrettään tarkemmin.

Lue lisää: Mihin Anita Korva, 21, katosi kilpaladuilta? Antoi nasevia vastauksia somekyselijöille

Viime kaudella Korva ei osallistunut kilpailutoimintaan, vaan yritti palauttaa kokonaisuutta sellaiselle tasolle, että tuottava harjoittelu alkavaksi kaudeksi olisi taas mahdollista. Hänet valittiin keväällä Hiihtoliiton B-maajoukkueeseen, jonka leiritykseen Korva on harjoituskauden aikana osallistunut. Tällä viikolla Korva on Vuokatissa B-maajoukkueleirillä, jota vetää Kalle Lassila.

Merkittävistä harjoituskilpailuista hän jätti väliin Vuokatin Aateli Racen ja rullahiihdon SM-kisat, mutta Korva on osallistunut leirien yhteydessä pidettyihin testikilpailuihin.

Lue lisää: Anita Korva julkaisi upean treenikuvan ja sai rajua palautetta – pamauttaa suorat sanat suomalaisten somekäytöksestä

– Anitan tämänhetkistä valmentajatilannetta en tarkemmin tiedä, Vuokatti-Rukan urheiluakatemian tutkimusjohtajana työskentelevä Olli Ohtonen totesi.

B-maajoukkueen toisen puoliskon kanssa Ramsaussa oleva valmentaja Mikko Virtanen kertoi, että Korvaa on ohjattu kevään jälkeen isommalla konklaavilla, johon kuuluu maajoukkueen valmentajia sekä urheilijaa kevääseen 2019 saakka valmentanut Esko Paavola.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?