Therese Johaugin tulot romahtivat - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Therese Johaugin tulot putosivat dramaattisesti – takoo silti yhä jättitiliä

Therese Johaug on tienannut urallaan yli viisi miljoonaa euroa.

Yksi neljästätoista. Therese Johaug on voittanut urallaan 14 MM-kultaa. Tässä hän juhlii 30 kilometrin yhteislähdön kultaa Seefeldissä 2019.

9.9. 15:15

Puoliksi tyhjä vai puoliksi täynnä?

Tätä saattoi Norjan maastohiihtotähti Therese Johaug miettiä, kun hänen sijoitusyhtiönsä viime vuoden tilinpäätös valmistui.

Norjalaisen talouslehden Dagens Näringslivin mukaan 33-vuotiaan Johaugin sijoitusyhtiön Setra As:n vuoden 2020 tulos oli melko tarkalleen kolme miljoonaa Norjan kruunua, eli noin 290 000 euroa.

Moni Johaugin hiihtäjäkollega saattaa olla tällaisista tuloista kateellinen, mutta Johaugilla oli vertailukohtana myös yhtiönsä vuoden 2019 tulos, joka oli peräti 5,2 miljoonaa Norjan kruunua eli reilut puoli miljoonaa euroa.

Jo keväällä Johaugin manageri Jørn Ernst kertoi, että hiihtäjän tulot putoavat ”ainakin puolella” edelliseen kauteen verrattuna. Managerin maalailema kauhuskenaario ei siis aivan toteutunut.

Norjalaislehti kertoo Johaugin sijoitusyhtiön tahkonneen vuodesta 2014 alkaen noin 40 miljoonaa kruunua eli hieman vajaat neljä miljoonaa euroa.

Siitä lähtien, kun Johaug nousi hiihtomaailman tietoisuuteen Sapporon MM-kisojen pronssillaan vuonna 2007, hänen tulonsa ovat reilut viisi miljoonaa euroa.

DN:n mukaan Johaugin yhtiön paras vuosi on ollut 2017, jolloin sen tulos oli 14,7 miljoonaa kruunua (1,4 miljoonaa euroa). Tästä noin miljoona euroa tuli siitä, kun hän myi osuutensa Active Brands -urheilumallistosta.

Viime keväänä Johaug voitti Oberstdorfin MM-kilpailuista kolme henkilökohtaista ja viestikullan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?