Hiihtoliitolle uusi jättisopimus – näin Hjallis Harkimo kommentoi tilannetta Iivo Niskasen osalta: ”On tietysti potentiaalinen riski”

Hiihtoliitto julkistaa perjantaina, että sen uusi pääkumppani on Pihlajalinna. Supertähti Iivo Niskasen päätukija Mehiläinen on sen kova kilpailija. Onko yhteentörmäys edessä?

Hiihtoliitto kertoo perjantaina, että yksityinen terveyspalveluiden tarjoaja Pihlajalinna on järjestön uusi, mittava pääyhteistyökumppani. Maastohiihdon supertähdellä Iivo Niskasella on oma arvokas sopimuksensa Pihlajalinnan pääkilpailijan Mehiläisen kanssa.

2.9.2021 13:26

Hiihtoliitto kertoo perjantaina talousrintamaltaan erittäin myönteisiä uutisia.

Liitto on solminut erittäin arvokkaan sponsorisopimuksen yksityisen terveyspalvelutarjoajan, Pihlajalinnan, kanssa.

Liiton mukaan yhtiön asiantuntijat varmistavat jatkossa huippu-urheilijoille lisää terveitä kilpailu- ja harjoituspäiviä. Suomen eturivin urheilulääkäreistä Pihlajalinnan palkkalistoilla työskentelevät mm. Petri Helenius sekä Jonne Väisänen.

Pihlajalinna liittyy Hiihtoliiton pääkumppaneihin. Se tarkoittaa näkyvyyttä myös edustushiihtäjien maajoukkueasussa eli tv-lähetyksissä.

Tilanteesta tekee erittäin mielenkiintoisen se, että hiihtomaajoukkueen supertähden, olympiavoittaja–maailmanmestari Iivo Niskasen, 29, omiin pääkumppaneihin kuuluu Pihlajalinnan pääkilpailija, toinen yksityinen terveyspalvelujätti Mehiläinen.

– Konflikti on jossakin kohtaa väistämätön, arveli eräs sisäpiiriläinen torstaina Ilta-Sanomille.

Niskasen pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen Mehiläisen urheilulääketiedeyksikön eli Urheilu Mehiläisen kanssa neuvotteli 2018 tämän manageriksi tullut Hjallis Harkimo. Hän kertoi torstaina kuulevansa Pihlajalinna-asiasta ensimmäisen kerran.

– On tietysti potentiaalinen riski, että voisi tulla yhteentörmäys, mutta pitää keskustella asia kuntoon Hiihtoliiton kanssa, Harkimo kommentoi.

Lue lisää: ”Kuin kiltti koulupoika” – savolaismiljonääri hämmästeli Iivo Niskasen sopimustilannetta ja kilautti Hjallikselle

Vaikka Mehiläisen logo ei ole näkynyt Niskasen maajoukkueasussa urheilijan omalla mainospaikalla, kolminkertainen Vuoden urheilija antaa kumppanilleen erittäin runsasta näkyvyyttä muissa yhteyksissä.

Logo on näkyvällä paikalla Niskasen ei-maajoukkueyhteyksissä käyttämissä asuissa. Lisäksi perinteisen hiihtotavan messias kirjoittaa Urheilu Mehiläisen verkkosivuille säännöllisesti seurattua ja ahkerasti siteerattua blogia.

Lue lisää: ”Se oli illuusio” – näin Iivo Niskasen ja Hjallis Harkimon yhteistyö on lähtenyt käyntiin

Ensi kaudella tilanne on kuitenkin erittäin todennäköisesti se, että Niskanen joutuu edustusasussaan kantamaan tärkeimpiin ja avokätisimpiin kuuluvan sponsorinsa pääkilpailijan logoa.

– Tämä tilanne (Hiihtoliiton Pihlajalinna-sopimus) ei muuta Iivon ja Urheilu Mehiläisen erittäin toimivia ja Iivolle tärkeitä yhteistyökuvioita millään tavalla. Ne jatkuvat, kuten tähänkin asti, sanoi Niskasen kumppanuussopimuksia ja viestintää koordinoiva Sanna-Leena Perunka torstaina.

Takavuosina Niskasen yhteistyökumppaneista puhutti erityisesti itävaltalainen energiajuoma Red Bull, jonka kansainväliseen tiimiin Niskanen kuuluu edelleen.

Nuoren tähden maajoukkueyhteyksissä harjoittama röyhkeän avoin ja runsaasti mediakohinaa poikinut Red Bullin markkinointi ärsytti tuolloin kovasti Hiihtoliittoa, jonka kanssa asiasta ei ollut tehty vakiintuneen tavan mukaista niin sanottua kolmikantasopimusta.

Siinä osapuolia ovat sponsori, liitto ja urheilija. Asia hoidettiin päiväjärjestykseen joitakin vuosia sitten.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?