Sami Jauhojärvi lähti - kuka on seuraaja Yle Urheilun asiantuntijana? - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Tämä kaksikko korvaa Sami Jauhojärven Ylen asiantuntijana? ”Valtava mielenkiinto”

Yle Urheilu on Ilta-Sanomien tietojen mukaan neuvotellut maastohiihdon asiantuntijatehtävistä ainakin kahden mielenkiintoisen henkilön kanssa.

Ylen hiihtoasiantuntijana 2017–2021 työskennelleen Sami Jauhojärven (pikkukuva kesk.) saappaat ovat niin suuret, että ne täytetään Ilta-Sanomien tietojen mukaan kahdella henkilöllä. Yle on IS:n tietojen mukaan neuvotellut Toni Roposen ja Aino-Kaisa Saarisen kanssa.

1.9. 15:22

Yle Urheilun erittäin katsottujen maastohiihtolähetysten ytimeen jäi viime keväänä valtava aukko, kun suosikkikaksikko eli selostaja Jussi Eskola ja asiantuntija Sami Jauhojärvi päätti vaihtaa maisemia.

Duo työskentelee jatkossa Kansainvälisen hiihtoliiton lajien Pohjolan tv-oikeudet vuosiksi 2021–2026 hankkineen NENT Groupin palveluksessa. Eskola ja Jauhojärvi kommentoivat hiihtoa V Sport  -kanavilla, jotka toivovat kansansuosikeista maksupalveluunsa sisäänheittotuotetta.

Yle Urheilu neuvotteli NENT Groupin kanssa sopimuksen, jonka mukaan se televisioi jatkossakin yli 50 prosenttia maastohiihdon maailmancupin osakilpailuista. Myös Pekingin olympiakisoista Yle näyttää maastohiihdon.

Vanhoista hiihtoasiantuntijoista Kalle Lassila jatkaa Ylellä. Ruotsinkielisellä Yle Sportenilla taas jatkaa toinen arvokisasprintteri Matias Strandvall. Suomenkielisistä tv-selostuksista kantavat jatkossa Ilta-Sanomien tietojen mukaan ison vastuun ainakin Kimmo Porttila ja Simo Leinonen.

Lue lisää: Yleltä kova päätös – Sami Jauhojärvi jää kotiin hiihdon MM-kisoista: ”Ei ehkä saisi olla edes selostajan vieressä”

Mutta erityisesti suurta yleisöä kiinnostaa, kuka on tulossa täyttämään erittäin arvostetuksi kohonneen Jauhojärven pääasiantuntijan saappaat. Kyseiseksi henkilöksi kaavailtiin olympiavoittaja Jauhojärven pitkäaikaista maajoukkuekaveria, maailmanmestari Matti Heikkistä. Hänen neuvottelunsa Yle Urheilun kanssa olivat jo pitkällä, mutta Heikkinen vetäytyi kalkkiviivoilla.

Jyväskyläläinen suurperheen isä vaihtoi äskettäin työpaikkaa. Hän katsoi, että vaativa ja aikaa vievä asiantuntijatyö olisi tuonut elämään liikaa liikkuvia osia perheen ja uuden päätyön rinnalle. Heikkinen aloitti 1. syyskuuta GRK Infra Oy:n markkinointi- ja viestintäjohtajan työt.

– Ei ole salaisuus, että Matti Heikkinen oli meitä kiinnostava nimi, mutta hän ei lopulta ollut käytettävissä, myöntää Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.

Palosen mukaan asiantuntijarekrytoinneista ei ole tässä vaiheessa valmista kerrottavaa.

Lue lisää: Suosikkiselostaja Jussi Eskola ja asiantuntija Sami Jauhojärvi jättävät Ylen

– Tiedotamme tuonnempana, todennäköisesti lähiviikkoina. Tilanne on kuitenkin koko talvikauden suhteen hyvä, ja luotamme siihen, että saamme tässäkin mielessä laadukkaan paketin kasaan, Palonen totesi.

Hän ei suostu spekuloimaan nimillä millään tasolla.

– Ymmärrämme toki, että nimiin ja lajiin liittyy valtava mielenkiinto, mikä on sinänsä Yle Urheilunkin kannalta hieno asia, Palonen muotoili.

Yle Urheilu saattaa jatkossa pyörittää kisaviikonloppuja porrastamalla kuormaa kolmen – Kalle Lassilan ja kahden uuden – asiantuntijan harteille.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan yhtiö on neuvotellut tehtävästä ainakin kahden raskaan sarjan nimen kanssa: Toni Roposen ja Aino-Kaisa Saarisen.

Roponen on entinen Ylen ja Discoveryn asiantuntija, joka viime keväänä lopetti asiantuntijatehtävät Iltalehdessä. Hänen vaimonsa Riitta-Liisa Roponen, 43, jatkaa uraansa A-maajoukkueessa ja tähtää Pekingin olympiakisoihin miehensä valmennuksessa.

Lue lisää: Kommentti: Yleltä loikanneet hiihtogurut nauroivat koko matkan pankkiin, mutta hylkääkö yleisö tähtikaksikon?

– Hiihdon mediatyöt ovat todella hienoja. Olen kuitenkin nyt savonlinnalaisen Tanhuvaaran urheiluopiston uusi rehtori ja toimitusjohtaja, ja se on ehdoton päätyö. Mistään muusta ei ole mitään konkreettista kerrottavaa, Roponen sanoi puhelimitse tiistaina Münchenin lentokentältä.

Jos Yle Urheilu ottaa kaksi uutta asiantuntijaa, yhtiöllä on suuri paine valita myös nainen. Moninkertainen maailmanmestari ja Vuoden urheilija Aino-Kaisa Saarinen, 41, lopetti aktiiviuransa Pyeongchangin olympiakeväänä 2018.

Hollolalainen työskenteli 2018–2020 Salpausselän kisojen pääsihteerinä ja on sen jälkeen keskittynyt kandidaatintutkinnon kynnykselle edenneisiin yliopisto-opintoihinsa.

Saarinen kieltää olleensa neuvottelukontaktissa Yle Urheiluun.

Entisistä asiantuntijoista Pirjo Muranen ei ole käytettävissä. Toinen rovaniemeläinen, ex-päävalmentaja Reijo Jylhä aloittaa Iltalehden asiantuntijana. Jari Isometsä jatkaa MTV Urheilun lajieksperttinä, Harri Kirvesniemi taas Ilta-Sanomien ja Urheilulehden. Entistä arvokisahiihtäjää Riikka Sarasoja-Liljaa saatetaan kuulla Discoveryn omistaman Eurosportin lähetyksissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?