Iivo ja Kerttu Niskanen juhlivat voittoa Vuokatin Aateli Racessa - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Iivo Niskanen antoi hurjan myrskyvaroituksen kunnostaan Vuokatissa – vakavasti loukkaantuneelta Kerttu Niskaselta vakuuttava paluu

Vuokatin vaaroilla kisattiin rullahiihdossa ja juosten.

Iivo Niskanen arkistokuvassa.

30.6. 14:58

Niskasen sisarukset Iivo ja Kerttu pyyhälsivät voittoihin Vuokatissa järjestetyssä hiihtäjien kesäkisassa Aateli Racessa.

Kilpailurupeama alkoi tiistaina 1,5 kilometrin rullahiihtokisalla Vuokatin vaaran laelle. Keskiviikkona paremmuutta mitattiin maastojuoksussa ja takaa-ajona käydyssä rullahiihdossa.

Iivo Niskanen oli nopein kaikilla kolmella matkalla. Hän lähti kisan päättäneeseen 16 kilometrin takaa-ajoon 50 sekunnin johtomarginaalilla. Hän kasvatti päätösmatkalla eron kakkoseksi sijoittuneeseen Perttu Hyväriseen minuuttiin ja kuuteen sekuntiin.

Kolmanneksi ehtinyt Markus Vuorela hävisi Hyväriselle neljä sekuntia. Remi Lindholm oli neljäs ja Joni Mäki viides.

Kerttu Niskanen nousi naisten Aateli Racen voittoon päätösmatkalla takaa-ajossa. Johanna Matintalo (+22,2) tuli toiseksi ennen Anne Kyllöstä ja Jasmi Joensuuta.

Pohjeluunsa tammikuussa murtanut Niskanen oli kymmenen kilometrin takaa-ajossa mainiossa vauhdissa. Hän lähti osuudelle toisena, miltei puoli minuuttia Matintaloa jäljessä.

Krista Pärmäkoski voitti tiistain prologin. Hän jätti maastojuoksun välistä mutta osallistui takaa-ajoon. Hän starttasi aaltolähdöstä kolme minuuttia kärkeä perässä ja tuli maaliin neljäntenä.

Voit katsoa Aateli Racen tulokset tästä linkistä.

Maastohiihdon A-maajoukkue leireilee tämän viikon Vuokatissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?