Frida Karlsson ja William Poromaa kertovat erikoisesta asumisratkaisustaan - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Frida Karlsson, 21, jäi yksin lemmenpesään – avautuu nyt rakkaansa erikoisesta ratkaisusta: ”Hän valitsi Jensin ennen minua”

Frida Karlsson ja William Poromaa avasivat tuntojaan Aftonbladetin haastattelussa.

Frida Karlsson ja William Poromaa kuvattuna Ruotsin vuotuisessa urheilugaalassa 2020.

22.6.2021 18:38

Hiihtoväki kohahti epäuskoisesti kesäkuun alussa, kun Ruotsin hiihtolupaus William Poromaa kertoi muuttaneensa pois rakastettunsa Frida Karlssonin luota.

Pariskunta omistaa asunnon Karlssonin synnyinseuduilla Sollefeåssa, mutta se ei Poromaata hetkauttanut. Hän pakkasi kamppeensa ja muutti maajoukkuekaverinsa Jens Burmanin tykö Åsarnaan.

Poromaa, 20, uskoi kehittyvänsä harppauksin päästessään harjoittelemaan kuusi vuotta itseään vanhemman kestävyyskoneen kanssa päivittäin.

Asiasta uutisoi tuolloin Östersunds-Posten.

Lue lisää: Ruotsin hiihtoparin kummallinen ratkaisu – Frida Karlsson jäi yksin lemmenpesään, rakas muutti pois: ”Pohdintaa riitti”

Nyt myös pariskunnan toistaiseksi menestyneempi osapuoli, Karlsson, on avannut sanaisen arkkunsa poikaystävänsä häipymisestä.

21-vuotias maailmanmestari sanoi ymmärtävänsä ratkaisua, vaikka se kitkerältä tuntuukin.

– On rankkaa, että hän valitsi Jensin ennen minua. Ei ole itsestäänselvyys, missä asumme, koska Williamilla ei ole juurikaan asioita, jotka yhdistäisivät hänet Sollefeåhon. Hän lähti innoissaan, kun mahdollisuus avautui, Karlsson kertoi Aftonbladetille naureskellen.

Poromaa itse kertoi, että muuttopäätös oli helppo. Hän muistutti, että huipulla urheileminen vaatii uhrauksia – joskus kipeitäkin sellaisia.

Yli 200 kilometrin välimatka ei suinkaan ole kuihduttanut nuorta rakkautta. Sydänkäpyset kertoivat juttelevansa päivittäin FaceTimen välityksellä, eikä ikävä ole vielä edes ehtinyt yltyä.

Erikoista kyllä, he kommunikoivat nykyisin enemmän kuin asuessaan samassa osoitteessa.

– Se on luultavasti totta. Sitä mukavoituu melko nopeasti, kun tapaa toisen joka päivä. Kun muuttaa erilleen, ymmärtää aika paljon, Poromaa pohdiskeli Aftonbladetille.

Seefeldin MM-kisoissa 2019 hiihtomaailman tietoisuuteen hurjastellut Karlsson on voittanut urallaan kuusi MM-mitalia.

Poromaa löi läpi viime kaudella. Hän sauvoi Oberstdorfin MM-hiihdoissa kahdesti yhdeksänneksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?