Therese Johaugin pirullinen tempaus vei itkun partaalle – 20-vuotias tulokas avautui kauhun hetkistä Suomessa - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Therese Johaugin pirullinen tempaus vei itkun partaalle – 20-vuotias tulokas avautui kauhun hetkistä Suomessa

Helene Marie Fossesholm kertoi Therese Johaugin julmasta pilasta Expressenin haastattelussa.

Helene Marie Fossesholm (vas.) ja Therese Johaug kuvattuna Oberstdorfin MM-viestissä.

8.6. 7:44

20-vuotias Helene Marie Fossesholm löi komeasti läpi maailman hiihtoeliittiin viime talvena. Ja norjalaisittain läpilyönti tarkoittaa mitalisadetta: Fossesholm juhli viestin MM-kultaa ja oli mukana myös Salpausselän maailmancupin viestivoitossa.

Lahdessa tuli myös paras henkilökohtainen suoritus, yhdistelmähiihdon kakkossija.

Tammikuiseen Lahden-viikonloppuun liittyy muitakin muistoja. Fossesholm kertoi ruotsalaislehti Expressenin haastattelussa joutuneensa Therese Johaugin julman kiusanteon kohteeksi Salpausselän viestikuhinan kulisseissa.

Itse suoritus sujui mainiosti. Kolmannella osuudella sivakoinut Fossesholm hiihti rohkeasti kasvattaen Norjan johdon 51 sekuntiin.

Vaihtoalueella osuuden jälkeen odotti kuitenkin epämiellyttävä yllätys. Avausosuutta vienyt Johaug tuli välittömästi Fossesholmin pakeille ja ilmoitti, että tämä oli hiihtänyt harhaan. Joukkue hylättäisiin.

Vuonomaan naishiihdon kirkkain lupaus kertoi Expressenille lähes purskahtaneensa itkuun järkytyttyään maannaisensa sanoista.

Pian kävi ilmi, että 14-kertainen maailmanmestari vain pilaili tulokkaan kustannuksella. Kauhu muuttui nopeasti nauruksi.

– Aion todellakin kostaa sen! Parasta on, että vain minä tiedän, milloin se tulee, Fossesholm iloitsi ruotsalaislehdelle.

Nuorten MM-hiihdoissa mitaleja rohmunnut Fossesholm kehui haastattelussa vuolaasti Norjan maajoukkueen tiivistä henkeä ja pilan arkkitehtiä Johaugia.

Hänen mukaansa leireillä veistellään jatkuvasti hurttia huumoria. Ilmeet vakavoituvat vasta, kun monot tai lenkkitossut pannaan jalkaan.

Johaug on porukan johtohahmo monellakin tapaa.

– Opin Thereseltä paljon. Katson mallia hänen tekniikastaan ja esimerkiksi siitä, kuinka hän hiihtoasentonsa säilyy väsyneenäkin. Se on vaikuttavaa. Hän antaa myös kaikenlaisia vinkkejä ja neuvoja, joista olen todella kiitollinen, Fossesholm kertoi Expressenille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?