Iivo Niskasen vedättämältä maajoukkue­hiihtäjältä kova peliliike – siirtyy MM-mitalistin tiimiin - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Iivo Niskasen vedättämältä maajoukkue­hiihtäjältä kova peliliike – siirtyy MM-mitalistin tiimiin

B-maajoukkueeseen pudonneesta Lauri Lepistöstä tulee Ristomatti Hakolan joukkuekaveri Jämin Jänteeseen.

Iivo Niskanen innostui viime hiihtokaudella auttamaan joukkuetoveriaan Lauri Lepistöä elämänkumppanin hankkimisessa.

1.6. 20:17

Suomalainen ja ruotsalainen hiihtoyleisö olivat ällistyksellä lyötyjä, kun Ruotsin tv:n toimittaja tammikuun lopussa Falunin maailmancupissa kysyi olympiavoittaja Iivo Niskaselta näkemyksiä päivän kilpailusta.

Sen sijaan että Niskanen olisi vastaillut suomen kieltä taitamattoman toimittajan kysymyksiin asiallisesti, hän alkoi vuodattaa tuntojaan maajoukkuekaverinsa Lauri Lepistön rakkauselämästä.

–Kyllähän se Lepistön Lauri vielä ilmeisesti sinkku on. Ollaankin poikien kanssa vähän ihmetelty sitä, että on vielä ollut haasteita löytää sitä puolisoa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että vientiä löytyisi kyllä, Niskanen lateli hämmentyneen ruotsalaistoimittajan mikrofoniin.

Lue lisää: Iivo Niskanen haastoi ihmiset lähestymään poikamies Lauri Lepistöä – postilaatikko alkoi tulvia: ”Ihan pyyntöjäkin on tullut”

Niskasen tempauksesta huvittunut Lepistö sai vastailla kysymyksiin aiheesta koko loppukauden, myös ensimmäisessä aikuisten arvotapahtumassaan, Oberstdorfin MM-kisoissa helmi-maaliskuussa.

Oransseista asuistaan tutun Jämin Jänteen Ristomatti Hakola (vas.), Antti Ojansivu ja Markus Vuorela ovat olleet viime vuosina kovaa valuuttaa kotimaisilla viestiladuilla.

Nuorten MM-kisoissa vuonna 2016 pronssimitalin saavuttanut Lepistö myönsikin, että joukkuetoverin antama työntöapu oli johtanut merkittävään liikennelisäykseen hiihtäjän sosiaalisen median kanavilla.

Lue lisää: Nyt puhuu Iivo Niskasen vedättämäksi joutunut ruotsalais­toimittaja – ”Maskin takana on helppo pitää pokka”

Lepistön hiihtäjäelämään on kevään aikana kuulunut kahtalaista. Maajoukkueen valmennusjohto päätyi pudottamaan Lepistön A-maajoukkueesta B-maajoukkueeseen. Seurapuolella perinteisesti Kouvolan Hiihtoseuraa edustanut Lepistö on päätynyt kovaan peliliikkeeseen.

Hän edustaa Ilta-Sanomien tietojen mukaan jatkossa Jämin Jännettä. Seura tiedottaa asiasta keskiviikkona.

Jänteen tähtihiihtäjä on Oberstdorfissa parisprintin MM-hopeaa saavuttanut Ristomatti Hakola. Hän on saavuttanut parisprintin SM-kultaa jo sekä Antti Ojansivun (2018) että Markus Vuorelan (2020) kanssa, ja Lepistöstä odotetaan nyt ketjun kolmatta lenkkiä. MM-hopeaa Hakola nappasi Joni Mäen parina.

Suomen kärkiseuroihin mm. pyhäjärveläisen Pohti Ski Teamin ja kuopiolaisen Puijon Hiihtoseuran kanssa kuuluva Jänne voitti myös 4x10 kilometrin SM-viestin, 2019.

Ilta-Sanomat kysyi tiistai-iltana Niskasen näkemystä Lepistön ratkaisuista:

– Suurta rakkautta ei kai ole vielä löytynyt. Saa nähdä, löytyykö Jämin Jänteestä kuitenkin Suomen mestaruus. Jos minusta riippuu, niin tuskin, Puijon Hiihtoseuraa edustava Niskanen kirjoitti useiden hymiöiden kera.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?