Laura Mononen lopettaa uransa - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Suomalainen hiihdon MM-mitalisti lopettaa uransa olympiakauden alla – ”Ei koskaan helppoa”

Laura Mononen lopettaa pitkän hiihtouransa runsas puoli vuotta ennen olympiakisoja.

Laura Mononen Pyeongchangin olympialaisissa.

11.5. 9:37

Hiihdon MM-mitalisti Laura Mononen, 36, lopettaa uransa vain runsas puoli vuotta ennen Pekingin talviolympiakisoja. Mononen jätti asian auki kauden päätteeksi ja lupasi palata siihen ennen kuin ensi kauden A-maajoukkueet julkistetaan.

Julkitulon aika oli tiistaina, kun Mononen omalla Facebook-sivullaan kertoi uransa olevan ohi. Myös Hiihtoliitto kertoi asiasta.

– Itselle merkityksellisistä asioista luopuminen ei koskaan ole helppoa. Nyt on kuitenkin tullut aika sanoa hyvästit. Olen kiitollinen kaikista näistä vuosista, jotka olen huippu-urheilun parissa saanut kokea, Mononen kirjoitti.

Maajoukkueen päävalmentajan Teemu Pasasen valmentama Mononen edusti Suomea olympiakisoissa kerran ja MM-kisoissa neljästi, viimeisen kerran Oberstdorfissa päättyneenä talvena. Paras saavutus kisoissa oli 16. sija 30 kilometrillä (p).

Vuonna 2017 Mononen saavutti Lahdessa MM-pronssia 4x5 kilometrin viestissä, jossa hiihti Suomen joukkueen kolmannen osuuden. Maailmancupissa Mononen saavutti viidesti viestissä palkintopallisijan ja oli henkilökohtaisissa kilpailuissa parhaimmillaan viides Oslon 30 kilometrillä (p) 2016.

Seuratasolla vihtiläissyntyinen Mononen edusti jo Ahervo-tyttönimellään Hämeenlinnan Hiihtoseuraa, joka on ollut erittäin menestyksekäs SM-viesteissä. Mononen asuu Espoossa aviomiehensä, Vantaan Hiihtoseuran väreissä viestin SM-kultaa saavuttaneen Janne Monosen kanssa.

Mononen oli siitä erikoinen huippu-urheilija, että hän luki akateemisen loppututkinnon ennen kuin aloitti tosimielisen satsauksen huippu-urheiluun. Mononen valmistui Turun yliopistosta 2010 filosofian maisteriksi biokemian koulutusohjelmasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?