Aleksandr Bolshunov ja Sergei Ustjugov eivät jutustele keskenään - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Sergei Ustjugov kertoi jäätävistä väleistään Aleksandr Bolshunoviin – ”Voin jutella kenen tahansa muun kanssa, mutta en Bolshunovin”

Venäläishiihtäjien välinen ystävyys on enää historiaa.

Sergei Ustjugovin (vas.) ja Aleksandr Bolshunovin välit ovat vähintään viileät.

9.5. 13:38

Venäläinen kaksinkertainen maastohiihdon maailmanmestari Sergei Ustjugov kertoi väleistään maanmieheensä Aleksandr Bolshunoviin.

– Aikaisemmin olimme usein yhdessä. Bussissa, lehdistötilaisuuksissa, aamiaisilla, lounailla, päivällisillä, Ustjugov sanoi Sport-Expressin mukaan.

Sittemmin herrojen välille on tullut etäisyyttä.

– Jos menemme harjoitusleirille, maailmancupiin tai MM-kisoihin, voin mennä kenen tahansa muun maajoukkuehiihtäjän huoneeseen juttelemaan elämästä, mutta en Bolshunovin. Miksi? Asia on kiinni hänestä. Olen ystävällinen urheilija kuten Sashakin. Hänellä on kuitenkin oma auransa, jossa hän viihtyy, Ustjugov sanoi.

Hänen mukaansa ei ole mitään syytä mennä häiritsemään Bolshunovia, koska tämä saavuttaa niin kovia tuloksia omilla keinoillaan.

– Jos hänelle riittää kommunikointi vain Anyan (Bolshunovin vaimo) kanssa, hyvä niin. Itse olen yhteydessä Bolshunovin tiimin kavereihin, mutta minulla ei ole hajuakaan, kuinka hän kommunikoi heidän kanssaan.

Vielä talvella puheet olivat kovempia kuin nyt.

– Emme ole parhaita ystäviä. En tiedä, miten hän harjoittelee, mutta olen kuullut, että hän harjoittelee paljon, kovaa ja yksin, Ustjugov sanoi silloin.

Bolshunov oli vieläkin suorempi.

– Minä ja Sergei olemme vihollisia. Ladulla voimme auttaa toisiamme, mutta ystäviä emme ole, Bolshunov sanoi norjalaiselle Dagbladetille.

24-vuotias Bolshunov voitti viime kaudella Obertsdorfin MM-kisoissa yhdistelmäkilpailun kultaa. Lisäksi hän saavutti kisoissa kaksi hopeaa ja yhden pronssin.

Ustjugov, 29, hiihti elämänsä kisat Lahdessa 2017. Hän saavutti silloin yhteensä viisi MM-mitalia, joista kirkkaimmat olivat yhdistelmäkilpailun ja parisprintin kullat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?