Aleksandr Bolshunov paljasti hurjan kuntonsa salaisuuden - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Aleksandr Bolshunov paljasti hurjan kuntonsa salaisuuden – nämä arjen askareet venäläistähti nosti esiin

Aleksandr Bolshunov auttaa yhä isäänsä pihatöissä.

Aleksandr Bolshunov sai kotona ruista ranteeseen.

29.4. 18:52

Venäläinen hiihtäjätykki Aleksandr Bolshunov, 24, on paljastanut salaisuutensa, jonka avulla hän nousi maailman huipulle, Championat kirjoittaa.

Oberstdorfissa maaliskuussa MM-kultaa voittanut karpaasi tietää, mistä puhuu. Hänen palkintokaappinsa pursuaa arvokisamitaleita jo nuorella iällä.

– Kova työ on kaiken perusta. Olen aina auttanut isääni – ja autan vieläkin – leikkaamalla ruohoa, hakkaamalla halkoja ja raahaamalla tukkeja. Pienenä tein tätä jopa enemmän kuin hiihdin, Bolshunov kertoo.

Venäläistähti tapasi hiljattain Nikolai Zimjatovin, joka voitti hiihdon olympiakultaa neljästi Lake Placidissa ja Sarajevossa 1980-luvulla.

Bolshunov sai 65-vuotiaalta mestarilta kolmiosaisen ohjenuoran, jonka avulla menestys on taattu.

– Valmennus, kova työ ja lahjakkuus. Valmentajaa täytyy kuunnella, mutta ilman kovaa työtä ja lahjoja et myöskään voi pärjätä, Bolshunov lausui.

Valmentaja Juri Borodavko kehuu Championatille suojattinsa kasvaneen valtavasti hiihtäjänä. Fyysisten ominaisuuksien lisäksi myös mentaalipuoli on kehittynyt.

– Kilpailun aikana hän päättää nyt itse, mitä ratkaisua lähtee yrittämään etenkin yhteislähdöissä. Hän päättää, milloin aloittaa kirin ja lähteekö vaikkapa heti alussa, kun kukaan ei odota sitä, Borodavko sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?