Emil Iversen kertoo Venäjältä tulleista törkeistä viesteistä MM-hiihtojen jälkeen: ”Sitä oli vaikeaa ottaa tosissaan” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Emil Iversen kertoo Venäjältä tulleista törkeistä viesteistä MM-hiihtojen jälkeen – jopa astma ja Norjan kuningas sotkettiin soppaan

Emil Iversen voitti skandaalinkäryisen kuninkuusmatkan Oberstdorfin MM-kisoissa.

Emil Iversen voitti Oberstdorfin MM-kisoissa kaksi MM-kultaa.

25.4. 20:05

Norjalainen Emil Iversen voitti Oberstdorfin MM-kisoissa kaksi kultamitalia, miesten viestistä sekä päätösmatkalta 50 kilometriltä.

Kuninkuusmatka päättyi skandaalinkäryisesti, kun Iversenin maanmies Johannes Hösflot Kläbo törmäili Aleksandr Bolshunovin kanssa maalisuoralla. Iversen nousi maalisuoralla venäläistähden ohi, kun tämän sauva katkesi. Lopulta 29-vuotias Iversen nousi mestariksi asti, kun Kläbo diskattiin.

MM-kisojen päätyttyä Iversen sai törkyviestejä etenkin venäläisiltä hiihtofaneilta, jotka kokivat, että Iversenin ei ole mestaruutta ansainnut. ”Sinun olisi pitänyt ottaa kultamitali pois ja antaa se Bolshunoville. Eikö sinua hävetä?”, Iversenille viestiteltiin.

Iversen on nyt kertonut norjalaislehti Dagbladetille, kuinka hänen sosiaalisen median tilinsä täyttyivät törkeistä kommenteista MM-kisojen jälkeen.

– Minua kutsuttiin sekä astmaatikoksi että pedofiiliksi. Useimmat viestit liittyivät astmaan ja huijaamiseen. Kyllä, sitä tapahtui paljon MM-kisojen jälkeen.

Bolshunov, 24, kieltäytyi palkintopallilla pujottamasta kaulaansa 50 km:n kisan hopeamitalia. Hän kommentoi myöhemmin, että kultamitali olisi kuulunut hänelle tai Kläbolle, ei Iversenille. Iversen toteaa ymmärtävänsä, miksi Bolshunov oli vihainen.

– Monet venäläiset uskovat esimerkiksi, että se oli kuningas Harald, joka maksoi ja lahjoi mitalin. Venäjällä on monenlaisia faneja, mutta he ovat erittäin isänmaallisia.

Johannes Hösflot Kläbo (vas.) ja Aleksandr Bolshunov (keskellä) kolaroivat loppusuoralla, ja Emil Ilversen nousi taustalta yllätysvoittajaksi 50 kilometrillä.

Iversen kertoi, että hän ei ole tyyppi, joka ottaisi saamansa törkypalautteen vakavasti. Hän ei ole tuntenut oloaan uhatuksi tai pelästyneeksi.

– Kun viesteissä alettiin mainita Erna Solberg (Norjan pääministeri) tai kuningas Harald, sitä oli vaikeaa enää ottaa kovin tosissaan. Itse asiassa saan siitä energiaa. Kyse on urheilusta ja siinä pitääkin olla tunnetta.

Iversen toteaa olevansa ylpeä, että kaikki hänen panostuksensa maastohiihtoon ovat vihdoin tuoneet menestystä. Vaikka 50 kilometrin kultamitali tuli kovin epätavalliseen tapaan, norjalainen on ylpeä hiihtosaavutuksistaan.

Seefeldin MM-kisoissa 2019 Iversen nappasi kaksi kultamitalia, viestistä ja parisprintistä.

Oberstdorfin MM-kulta 50 kilometriltä oli hänen ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitalinsa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?