Federico Pellegrino ja Fransesco De Fabiani liittyvät Venäjän harjoitusryhmään - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Jättiyllätys! Italialaistähdet liittyvät Venäjän maajoukkuerinkiin – maailmanmestari herkuttelee yhteistreeneillä Aleksandr Bolshunovin kanssa

Federico Pellegrino ja Fransesco De Fabiani valmistautuvat olympiatalveen Venäjän maajoukkueen kanssa.

Federico Pellegrino ja Fransesco De Fabiani liittyvät ensi kaudeksi Venäjän harjoitusrinkiin. Pellegrino haaveilee pääsevänsä harjoittelemaan myös Aleksandr Bolshunovin kanssa.

23.4. 16:56

Italialaiset maastohiihtäjät Federico Pellegrino ja Fransesco De Fabiani liittyvät ensi kaudeksi Venäjän maajoukkueen harjoitusrinkiin.

Italian hiihtoliitto Fisi tiedotti asiasta keskiviikkona.

Saapasmaan kärkihiihtäjät valmistautuvat olympiakauteen Venäjän päävalmentajan Markus Cramerin vetämässä porukassa, jonka jäseniä ovat muun muassa Sergei Ustjugov, Gleb Retivyh, Artemi Maltsev ja Jevgeni Belov.

Kramer paljasti italialaiskaksikon lähestyneen häntä yhteistyöehdotuksensa kanssa maailmancupin päätösviikonloppuna Sveitsin Engadinissa.

– Kysyin tietysti ensimmäisenä Jelena Välbeltä asiasta – vain hän voi antaa luvan tällaiselle. Keskustelimme ja tulimme siihen johtopäätökseen, että kahden vahvan urheilijan liittyminen tuo lisämotivaatiota hiihtäjillemme. Kaikki hyötyvät, hän sanaili venäläissivusto Championatin mukaan.

Maailman parhaimpiin sprinttihiihtäjiin lukeutuva Pellegrino, 30, on kuusinkertainen arvokisamitalisti ja sprintticupin kaksinkertainen voittaja.

De Fabiani, 28, on noussut urallaan yhdeksän kertaa maailmancupin palkintokorokkeelle. Lisäksi hän hiihti Pellegrinon kanssa pronssia Seedelfin MM-kisojen parisprintissä 2019.

Pellegrino haaveilee pääsevänsä harjoittelemaan uuden yhteistyökuvion myötä myös hiihdon suurmestarin Aleksandr Bolshunovin kanssa. Venäläishirmu treenaa kahtia jakautuneen maajoukkueen toisessa, Juri Borodavkon vetämässä ryhmässä.

– Tapasimme kerran Kramerin porukan Muonion-leirillä Suomessa, ja myös Bolshunov oli silloin siellä. Olen ymmärtänyt, että he harjoittelevat joskus yhdessä. Olisi todella kiehtovaa treenata ”Sashan” kanssa. Hän on hieno hiihtäjä, Pellegrino hehkutti venäläisen Match TV:n haastattelussa.

Bolshunov ja Pellegrino loppusuoran mittelössä Rukan maailmancupissa 2018.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?