Therese Johaug suunnittelee juoksevansa piikkareilla – Ingrid Kristiansen: ”Se kauhistuttaa minua” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Therese Johaugin suunnittelema muutos hämmentää Norjassa – ex-tähdeltä vakava varoituksen sana: ”Se kauhistuttaa minua”

Uransa lopettanut kestävyysjuoksija Ingrid Kristiansen ihmetteli Dagbladetin haastattelussa Johaugin puheita piikkareiden käyttämisestä.

Therese Johaug kuvattuna Oberstdorfin MM-hiihdoissa.

23.4. 7:49

Hiihtokuningatar Therese Johaug kertoi tiistaina VG:n haastattelussa tavoittelevansa viime kesää parempaa aikaa 10 000 metrin ratajuoksussa uusin menetelmin.

32-vuotias paljasti hautovansa rohkeaa suunnitelmaa, eli kisaamista lenkkitossujen sijaan piikkareilla. Viime kesänä Johaug juoksi kymppitonnin lenkkareilla aikaan 31.40,67.

Piikkareiden avulla ajasta voisi lohkaista paljonkin – mutta se myös kasvattaa loukkaantumisriskiä merkittävästi.

Dagbladetin haastattelema 10 000 metrin maailmanmestari Ingrid Kristiansen tyrmäsi keskiviikkona Johaugin suunnitelman.

– Se kauhistuttaa minua, entinen juoksutähti ilmoitti ja epäili, ettei Johaug edes hyödy juurikaan piikkareiden käyttämisestä.

Kristiansenin mukaan Johaugin pitäisi muuttaa juoksutekniikkaansa, mikäli hän aikoo ottaa piikkarit alleen. Hän muistutti, että piikkareilla juostessa painoa täytyy siirtää varpaille.

Piikkarit ja juoksuasennon muuttaminen kasvattavat hänen mukaansa loukkaantumisriskiä.

– Pelkään, että hän riskeeraa sekä yleisurheilu- että hiihtokautensa valinnallaan. Piikkarit ovat pelottavat välineet. Kaikki, jotka ovat juosseet niillä puoli tuntia, tietävät, että se satuttaa jalkoja. Etenkin jos siihen ei ole tottunut, Kristiansen, 65, naulasi norjalaislehdelle.

Dagbladet tavoitti Johaugin kommentoimaan ex-juoksijasuuruuden kritiikkiä. Hän totesi olevansa tietoinen piikkareiden käyttöön liittyvistä ongelmista.

– Aion vain testata niitä varovasti. En ole ikinä kokeillut piikkareita, enkä halua ottaa loukkaantumisriskiä. En edes vielä tiedä, haluanko juosta piikkareilla parantaakseni aikaani, kun minulla ei ole niistä mitään kokemusta, hän sanoi.

Johaug tavoittelee ensi talvena uransa ensimmäistä henkilökohtaista olympiakultaa Pekingin kisoista. Hän voitti helmi-maaliskussa pidetyissä Oberstdorfin MM-hiihdoissa neljä kultamitalia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?