Therese Johaug kohahdutti hurjalla ajallaan juoksuradalla – aikoo ottaa ensi kesänä riskin: ”Haluan kokeilla sitä” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Therese Johaug kohahdutti hurjalla ajallaan juoksuradalla – aikoo ottaa ensi kesänä riskin: ”Haluan kokeilla sitä”

Therese Johaug juoksi viime kesänä 10 000 metrillä huippuajan. Ja uusi ennätys on tähtäimessä.

Therese Johaug juoksi kovan ajan kymppitonnilla Oslon Bislettillä viime kesänä.

21.4. 14:01

Therese Johaug herätti viime kesänä huomiota myös yleisurheilukentillä.

Hiihtolegenda venyi Oslon Bislettillä 10 000 metrillä aikaan 31.40,67. Se oli sillä hetkellä maailman kärkiaika naisten kympillä. Esimerkiksi Dohan vuoden 2019 MM-kisojen tulosrajan alittaneen ajan erinomaisuutta korostaa se, että Johaug juoksi koronarajoitusten runtelemassa kisassa soolojuoksuna ilman yhtäkään kirittäjää.

Johaug juoksi Bislettillä lenkkitossuilla, kun kestävyysjuoksijat käyttävät yleisesti piikkareita 10 000 metrin ratakisoissa. Norjalainen ei halunnut tuolloin käyttää piikkareita mahdollisen loukkaantumisen pelossa – vaikka hän olisi piikkareilla voinut yltää entistäkin parempaan tulokseen.

Nyt norjalaisen mieli on muuttunut.

– On rehellisesti myönnettävä, että haluaisin kokeilla sitä, Johaug sanoi norjalaislehti VG:lle.

– Uskon, että pystyisin juoksemaan kovempaa kuin viime kerralla, jos tekisin hieman enemmän erityisharjoittelua ja saisin juosta joukossa yksin juoksemisen sijaan, hän jatkoi.

Ensi kesän Tokion olympialaisten tulosraja naisten kympin juoksussa on 31.25, joka on vain viitisentoista sekuntia kovempi kuin Johaugin ennätys.

Norjalainen tähtää tällä hetkellä harjoittelussaan olympialaisiin, mutta juoksuinnostuksesta huolimatta tähtäin on tietenkin Pekingin ensi talven kisoissa.

Näin ollen piikkareilla juoksemiseen totuttelussa loukkaantumisten välttäminen on edelleen avainasia. Johaug kertoo toivovansa, että pystyisi kisaamaan yleisurheilun EM-kisoissa Münchenissä 2022.

Therese Johaugin kymppitonnin ennätysaika syntyi soolojuoksuna viime kesänä.

Pekingin olympialaisissa Johaug jahtaa häneltä yhä puuttuvaa henkilökohtaista olympiavoittoa. Norjalainen ei päässyt kisaamaan edellisiin talviolympialaisiin Pyeongchangissa dopingrikkeestä tulleen kilpailukiellon takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?