Venäjällä hiihdettiin kilpaa – yksi kuoli, toinen törmäsi kovalla vauhdilla koivuun - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Venäjällä hiihdettiin kilpaa – yksi kuoli, toinen törmäsi kovalla vauhdilla koivuun

Venäläissivusto Championatin mukaan viranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan murheellisesta hiihtokilpailusta.

Kuvituskuva.

19.4. 15:34

Avatshinskin massahiihtokilpailu Venäjällä sai hirvittävän päätöksen, kun yksi kilpailijoista kuoli ja toinen törmäsi puuhun vakavin seurauksin. Asiasta uutisoi venäläissivusto Kam Today.

Sivuston mukaan vuonna 1960 syntynyt miespuolinen kilpailija menehtyi matkalla mitä ilmeisimmin sydänkohtaukseen. Hän ei käytettävillä olevien tietojen mukaan kärsinyt kroonisesta sairaudesta eikä ollut valittanut voinnistaan ennen sunnuntain kilpailua.

Paikalle sattunut kanssakilpailija Mikhail Pricinin kertoi kantaneensa sydänkohtauksen saaneen miehen pois ladulta ja yrittäneensä elvyttää tätä muutaman muun kanssa. Mitään ei kuitenkaan ollut enää tehtävissä.

– Meitä oli neljä: minä, lapsenlapseni, ystäväni ja nainen, jota en tunne. Mies lyyhistyi aivan meidän viereemme, keskelle latua, Pricinin kertoi Championatin mukaan.

Myös puuhun osuneen hiihtäjän raportoitiin alun perin kuolleen törmäyksessä, mutta tiedot osoittautuivat myöhemmin vääriksi.

– Uhri on parhaillaan Petropavlovskin sairaalassa lääkärien valvonnassa. Alueen terveysviranomaisten mukaan hänen tilansa on vakaa, järjestäjä tiedotti Kam Todayn mukaan.

Vuonna 1972 syntyneen miehen turmasta on levinnyt video sosiaalisessa mediassa. Ladun varrelta kuvatussa klipissä näkyy, kuinka hiihtäjä menettää tasapainonsa vasemmalle kaartuvassa alamäkimutkassa ja tömähtää kovalla vauhdilla aivan reitin varressa olevaan vankkaan koivuun.

Toimitsijat rientävät nopeasti maassa makaavan hiihtäjän avuksi.

Kolme muutakin hiihtäjää kaatui samassa rytäkässä. He nousivat ja jatkoivat matkaa muina miehinä.

Championatin mukaan paikalliset viranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan kilpailun turvatoimista, joita on moitittu vaillinaisiksi. Ladun varrella olleen koivun ympärillä ei esimerkiksi ollut lainkaan turvapehmusteita.

Vitali Fatjanovin ampumahiihtostadionin maastoissa käydyn naisten 60 kilometrin kilpailun voitti Irina Kazakevitsh. Miehissä väkevin oli Konstantin Glavatsih.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?