Matti Haavisto halutaan Martin Norrgårdin seuraajaksi - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Lähtöpassit saaneen huoltopäällikön tilalle halutaan tuttu mies huippuhiihtäjien taustalta – ”En kommentoi”

Hiihtoliiton ykkösehdokas olympiakauden huoltopäälliköksi on Suomen joukkueen entinen päävalmentaja.

Matti Haavisto on valmentanut Krista Pärmäkoskesta peräti 11-kertaisen arvokisamitalistin.­

13.4. 14:16

Lumi sulaa vauhdilla, mutta Suomen hiihtoliitossa on kiireinen kevät myös henkilöstörintamalla.

Ilta-Sanomat kertoi tiistaina aamulla, että huoltopäällikön työtä vain yhden kauden hoitanut Martin Norrgård saa lähteä, vaikka hänelle keväällä 2020 sorvattiin 2+1 vuoden työsopimus. On erittäin erikoinen tilanne, että huoltopäällikön kaltaista avainhenkilöä mennään vaihtamaan alle vuosi ennen olympiakisoja.

Huoltopäällikkö sai lähteä vain yhden kauden jälkeen

Hiihtoliitto etsii kuumeisesti uutta huoltopäällikköä, koska maan osaavimmat suksihuoltajat haluavat tietää tämän henkilöllisyyden ennen kuin päättävät, haluavatko jatkaa suksirekalla vai eivät. Ilta-Sanomien tietojen mukaan liiton johto ei ole asiassa lähtenyt merta edemmäs kalaan, vaan se haluaa turvautua tuttuun osaajaan.

Näin Norrgård puhuu lähtöpasseistaan

Hiihtoliitto yrittää Ilta-Sanomien tietojen mukaan ylipuhua olympiakauden 2021–2022 huoltopäälliköksi kokeneen ja arvostetun Matti Haaviston, joka liiton kuukausipalkkaisena keväällä 2020 lopetettuaan on ollut töissä pitkäaikaisessa työpaikassaan Sisä-Suomen poliisilaitoksella Tampereella.

Martin Norrgårdin pesti hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkönä jäi yllättäen vain yhden kauden mittaiseksi.­

Norrgårdin pestin päättyminen yhteen kauteen kertoo, että huoltorekalla on ollut turbulenssia, jota sinne ei tärkeällä olympiakaudella toivota. Lehmänhermoinen, huoltomiesten ja valmentajien arvostama Haavisto istuisi tähän saumaan kuin nenä päähän. Hänelle Hiihtoliitto kaavailisi nimenomaan kauden 2021–2022 mittaista pestiä, jonka jälkeen huoltopäälliköksi etsittäisiin uusi mies.

Ilta-Sanomat tavoitti tiistaina Haaviston, joka kommentoi asiaa niukasti. Haavisto kiisti neuvotelleensa Hiihtoliiton tai työnantajansa kanssa.

– En kommentoi sen kummemmin kuin että en ole hakemassa virkavapaata (poliisista), Haavisto viestitti.

 

Vielä paremmin kuin suksihuoltotaustastaan Haavisto tunnetaan valmennusjäljestään. Hän on valmentanut jo peräti 11-kertaista arvokisamitalistia Krista Pärmäkoskea teini-ikäisestä tytöstä saakka, ja valmennussuhde jatkuu edelleen.

Haavisto työskenteli 2010-luvun alussa yhdistetyn suksihuollossa, kunnes hänestä tuli maastohiihdon huoltopäällikkö vuosiksi 2014–2018. Tämän jälkeen hän työskenteli päävalmentajana ja maajoukkuejohtajana kaudet 2018–2020. Oberstdorfin MM-kisoissa tänä talvena Haavisto työskenteli Pärmäkosken suksimerkin Madshusin kopilla.

Haavistoa pyydettiin palaamaan huoltopäälliköksi jo kesken kauden 2019–2020, mutta tuolloin hän ei ollut tehtävään halukas.

Lahden menestyksekkäissä MM-kisoissa 2017 Matti Haavisto oli maajoukkueen huoltopäällikkö.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?