Ristomatti Hakola hurjasteli päivän komeimman kirin – Joni Mäki täysi vastaantulija: ”Tiedän olevani parempi”

Ristomatti Hakola ankkuroi Jämin Jänteen Suomen cupin päätösviestissä toiseksi.

Ristomatti Hakola arkistokuvassa.

9.4.2021 21:59

Jämin Jänteen Ristomatti Hakola sai perjantain Suomen cupin viestissä kovimman mahdollisen päänahan. Hän kukisti loppukirikamppailussa Suomen kruunaamattoman kirikuninkaan, Joni Mäen.

29-vuotias huuliveikko ei aio suunnata lähimmälle keskustorille komeasta kaksintaisteluvoitosta huolimatta.

– Kyllähän meillä nuo päänahat on joka suuntaan mennyt, ei siinä. Toki se on aina mukavampi olla maalissa ennen kaveria, hän järkeili.

Parispintin MM-hopeaa hiihtäneet Mäki ja Hakola sujuttelivat perjantain ankkuriosuuden sulassa sovussa, yhdessä töitä tehden ja kärkijoukkue Puijon Hiihtoseuraa jahdaten. Jälkimmäinen tavoite jäi haaveeksi.

– Ei sen suurempia romaaneja sepusteltu Jonin kanssa – kunhan hiihdettiin mies miestä vastaan ja ladattiin loppuun.

Kumpikin tiesi, että vääjäämätön koittaa stadionilla. Hakola ratkaisi lopulta jyrkässä sprinttinousussa ankaralla loikalla, ja Mäki jäi nopeasti.

– Ratkaisin samaan kohtaan kuin Jonia vastaan marraskuussa maailmancupissa. Tiedän olevani parempi kuokassa ja Joni taas tasaisella. Tunnen nämä kaverit kuin omat taskuni, niin pitää vähän pelata sen mukaan.

Hakola ei aio haastaa hopeatoveriaan ankkurimiehen paikasta, vaikka näyttöjä olisi.

– Joni saa hoitaa ankkuriosuudet jatkossakin. En ole kirimies.

Jänteen sprinttitykin selkä on vihoitellut tasaisen varmasti koko kauden ajan vapaan kisoissa. Perjantain hiihdon se vielä kesti, mutta piinaavaan ratkaisuun olisi silti löydettävä kestävä ratkaisu ennen olympiavuotta.

– Kyllä se seiskapuolikkaan jaksaa. Katsotaan nyt mitä tehdään sille ennen uutta kautta. Sitä pitäisi kuntouttaa ja lisätä voimaa tukeviin lihaksiin. En vain oikein itsekään vielä tiedä miten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?