Puijon miehet hallitsivat kauden päätösviestiä Rukalla, Niskanen teki eron avausosuudella

Miesten viestivoitto meni odotettuun osoitteeseen.

Puijon Hiihtoseuran Perttu Hyvärinen (vas.) seuraa, kun Iivo Niskanen asettelee yhdenmukaisia aurinkolaseja ankkuri Petteri Koivistolle joukueen juhliessa Suomen mestaruutta miesten 4x10 kilometrin viestissä.

Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen petasivat Petteri Koivistolle loistoasemat maastohiihdon Suomen cupin päätösviestissä, ja Koivisto sai ankkuroida Puijon viestivoittoon Kuusamossa. Puijo oli ykkönen myös pari viikkoa sitten Ristijärvellä hiihdetyssä, neliosuuksisessa SM-viestissä ja voitti miesten kokonaiscupin.

Rukalla Puijo voitti 3x7,5 kilometrin kilpailun yli puolella minuutilla ennen Jämin Jännettä ja Pohti Ski Teamia.

Jos ykkössija oli ylivoimainen, vapaan hiihtotavan viestissä kakkossija ratkesi Jämin Ristomatti Hakolan ja Pohdin Joni Mäen tiukassa kamppailussa. Sen Hakola varmisti nimiinsä kisan viimeisessä nousussa. Aiemmin talvella Hakola ja Mäki hiihtivät yhdessä pariviestin MM-hopealle Oberstdorfin arvokisaladuilla.

– Ainut paikka, missä Jonin voi voittaa, on tuo loppujyrkkä, Hakola kertoi Ylen tv-haastattelussa ja muisteli voittaneensa Mäen samassa nousussa myös marraskuun maailmancupissa.

Rukalla Puijo osoitti ylivoimansa kahden kokeneen arvokisahiihtäjän voimin. Niskanen karkasi avausosuudella muilta jo lähes puolen minuutin etumatkalle, ja Hyvärinen kasvatti etumatkan 43 sekuntiin.

– Toivoimme Pertun kanssa Iivolta isoa eroa, ettei meillä olisi niin kova työpäivä, Koivisto kertoi Ylen tv-haastattelussa. Hän oli ankkurien toiseksi nopein Hakolan jälkeen.

Hyvärinenkin antoi Ylen haastattelussa tunnustuksen voitosta Niskaselle.

– Onneksi laitettiin hurja tuohon alkuun, Hyvärinen viittasi joukkueen aloittajaan.

Niskanen myönsi aloittaneensa terävästi helpohkolla radalla.

– Ajattelin iskeä lujaa, jos meinasin hajottaa porukkaa, Niskanen kertoi.

Suomen cup päättyy huomenna vapaan hiihtotavan yhteislähtöihin. Miehet hiihtävät 20 kilometriä, naiset 15 kilometriä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?