Krista Pärmäkoskelta tyly kuitti koviin valmentajahuhuihin – ”Kertokaa siitä minullekin”

Krista Pärmäkoski perkasi menneen kauden suorituksiaan Suomen cupin viestikilpailun jälkeen.

Pärmäkoski kuvattuna Ristijärven SM-kisoissa.

9.4.2021 20:44

Krista Pärmäkoski ankkuroi Ikaalisten Urheilijat toiseksi Suomen cupin viestissä perjantaina. Hän oli toistaa huiman Ristijärven SM-kisojen kultatemppunsa, mutta matka loppui auttamatta kesken.

Visa Ski Teamin Emmi Lämsä ehti maaliin ensimmäisenä 0,6 sekuntia aiemmin.

Pärmäkoski tärisi kylmyydestä Rukan ”keväisellä” hiihtostadionilla. Hän odotti huhtikuiselta Lapilta aivan jotain muuta kuin jäätävää lumituiskua ja raivokkaita tuulenpuuskia.

– Odotin pääseväni nauttimaan auringonpaisteesta ja leppoisasta lämmöstä, mutta täällähän on ihan samanlaista kuin marraskuussa: tuulee, sataa, on kylmä eikä näe eteensä. Ei se hyvää hiihtoa ollut, mutta riittävän hyvää palkintopallille, hän tiivisti.

Pärmäkosken kausikaan ei ollut pelkkää aurinkoista ilojuhlaa ja onnistumisen elämyksiä. Syksyllä sitkeästä virustaudista kärsinyt hiihtäjä aloitti maailmancupkautensa marraskuussa katastrofaalisissa tunnelmissa jääden jopa pistesijojen ulkopuolelle.

MM-kisoista tuli sensaatiomainen viestipronssi, mutta henkilökohtaisilla matkoilla kärkitaisteluun hänellä ei ollut pienintäkään saumaa. Pärmäkoski kokee silti olleensa selvästi kauden terävimmässä iskussa Oberstdorfissa.

– Olin kauden parhaimmassa kunnossa, huomattavasti paremmassa kuin Tourilla. Menimme niillä korteilla, mitä marraskuun jälkeen oli, ja minulla oli aikaa sen verran ja se riitti siihen mihin riitti. Valitettavasti en saanut enempää tunteja päiviin kuin kukaan muukaan.

Monivuotinen naishiihdon soihdunkantaja ei suostu jossittelemaan MM-valmistautumisestaan tai harjoittelussa tehdyistä, mahdollisista virhearvioista. Kriittiseen aikaan sattunut sairastelu vei mehut.

– Olisin yllättynyt, jos olisin pystynyt hiihtämään henkilökohtaisia mitaleja sillä valmistautumisella, mitä loka–marraskuussa oli. Siinä olisi aika monen muun pitänyt treenata tosi huonosti, että olisin noussut kärkisijoille.

Pärmäkoski ei aio tehdä radikaaleja viilauksia valmentautumisessaan kohti olympiatalvea. Hänen mukaansa merkittävin muutos on korkean paikan harjoittelun lisääminen ohjelmaan.

– Emme ole sen enempää Matin (Haavisto) kanssa puhuneet.

Jatkatte siis yhteistyötä Haaviston kanssa myös ensi kaudella?

– Totta kai.

Ilta-Sanomat raportoi Ristijärven SM-kisojen aikaan huhuista, joiden mukaan Pärmäkoski ja Haavisto harkitsisivat valmennuskonsultin rekrytointia yhteistyön tueksi.

11-kertaisella arvokisamitalistilla on jämerä vastaus asiaan.

– Kertokaa siitä minullekin. Itse en ole sellaisesta kuullut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?