Jelena Välbe saa rajua ryöpytystä Venäjällä – Dmitri Gubernijev ehdottaa potkuja - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Jelena Välbelle rajua ryöpytystä kummallisista selityksistä – Joni Mäen isääkin haukkunut kohutoimittaja: ”Voisimme hankkiutua eroon”

Jelena Välbe ja Dmitri Gubernijev ovat sanasodassa.

Dmitri Gubernijev (vas.) on nykyisin Venäjällä suosittu tv-juontaja ja selostaja. Jelena Välbe johtaa Venäjän hiihtoliittoa.­

6.4. 16:49

Venäläinen hiihtoasiantuntija, selostaja ja kommentaattori Dmitri Gubernijev, 46, kohahdutti Oberstdorfin MM-hiihtojen aikaan myös Suomessa.

Gubernijev haukkui maansa Sport Ekspress -lehdelle alatyylisesti suomalaishiihtäjä Joni Mäen isää. Myöhemmin Gubernijev pyysi sanojaan anteeksi Ilta-Sanomien haastattelussa, kertoi olevansa Suomen ystävä ja kutsui Mäet vierailulle Moskovaan.

Nyt Gubernijev lataa kovia sanoja Venäjän hiihdon johtoportaasta, tarkemmin sanottuna hiihtoliiton puheenjohtajasta Jelena Välbestä.

Välbe on MM-kisojen jälkeen antanut arveluttavia selityksiä, miksi venäläiset eivät pärjänneet odotetunlaisesti. Hän on muun muassa syyttänyt norjalaisten huijaavan astmalääkityksillään ja kertonut omien hiihtäjiensä käyttävän liikaa sosiaalista mediaa.

MM-kisoissa venäläiset olisivat jääneet ilman henkilökohtaista mitalia ilman Aleksandr Bolshunovin mahtivirettä.

– Voisimme yhtä hyvin hankkiutua eroon Välbestä, Gubernijev sivalsi Venäjän lehdistölle norjalaisen Dagbladetin mukaan.

Kaksikon sanasota on sittemmin jatkunut kiivaana. Välbe on saanut lausunnoistaan kritiikkiä myös muilta venäläisiltä kuin Gubernijevilta.

– Pysy faktoissa. Välbe syyttää norjalaisia tuntemattomien voimien käyttämisestä – se tarkoittaa dopingia. Mutta tarvitsemme faktoja. Onko hänellä sellaisia? radio- ja tv-kommentaattori Gennadi Orlov ihmetteli aiemmin.

Presidentti Vladimir Putinin suosiossa oleva Välbe lähetti terveisensä muun muassa euroviisulähetyksiä Venäjällä juontaneelle Gubernijeville.

Dmitri Gubernijev Oberstdorfin MM-kisoissa 2021.­

– Jos hän on nyt niin kiinnostunut urheilusta, hänen pitäisi lukea viimeisimmästä urheiluministeriön kokouksesta. Presidentti sanoi, ettei urheilu ole mitään viihdettä. Jos Gubernijev väittää, että Putinin sanat ovat valhetta, haluan olla paikalla kuulemassa sen, Välbe mesosi Dagbladetin mukaan.

Gubernijev ei jäänyt sanattomaksi.

– Olen toimittaja, jota siteerataan eniten, ja niin se on jatkossakin. Jos Jelena sanoo kaikille, ettei hän lue tai kuuntele minua, voitte uskoa: kaikki lukevat ja kuulevat sanani, Gubernijev vastasi venäläisellä Sport.ru-sivustolla.

Välbe voitti huikealla hiihtourallaan neljätoista MM-kultaa ja kolme olympiakultaa.

Vaikka nykyisistä tähtihiihtäjistä esimerkiksi Bolshunov on toistaiseksi puolustanut Välbeä, vaikuttaa kritiikki tunnettua puheenjohtajaa kohtaan nousseen harvinaisen rajuksi myös Venäjän sisällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?