Aleksandr Bolshunov kommentoi suhdettaan Joni Mäkeen ja Johannes Hösflot Kläboon - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Aleksandr Bolshunov ei ole puhunut Joni Mäen kanssa Lahden kohutapahtumien jälkeen – kertoi yksinkertaisen syyn käytökselleen

Championat-lehti oli saanut venäläiseltä supertähdeltä harvinaisen haastattelun.

Aleksandr Bolshunov iloitsi uransa ensimmäisestä arvokisavoitosta.­

5.4. 15:20

Päättyneen maastohiihtokauden ykköstähti Aleksandr Bolshunov, 24, ei mielellään anna laajoja haastatteluita edes kotimaansa lehdistölle.

Nyt venäläislehti Championat oli kuitenkin tuoreelta maailmanmestarilta ja maailmancupin voittajalta sellaisen saanut.

Haastattelussa Bolshunov kertoi muun muassa harjoittelustaan ja olympiavalmisteluistaan.

Hän suostui myös vastaamaan kysymyksiin valtaisan huomion saaneista yhteenotoistaan Joni Mäen ja Johannes Hösflot Kläbon kanssa.

Lahden maailmancupin viestissä Bolshunov tunnetusti hävisi loppukirikamppailun röyhkeästi ajolinjan valinneelle Mäelle.

Venäläinen pillastui, löi Mäkeä sauvallaan ja lopulta taklasi suomalaisen tantereeseen.

Kläbon kanssa Bolshunov kamppaili Oberstdorfin MM-kisoissa 50 kilometrin loppusuoralla: hopeaa lopulta saaneen Bolshunovin sauva katkesi, Kläbo hylättiin.

Bolshunov sanoo Championatille, että hänen suhteensa Kläboon, 24, ja muihin norjalaisiin on erinomainen.

– Välimme ovat hyvät, ja uskon, että ne pysyvät sellaisina. Mutta he ovat alkaneet pelätä minua, Bolshunov totesi.

Bolshunov kokee, että pelko on saanut norjalaiset yhä kiivaammin sopimaan joukkuetaktiikoita venäläisen päihittämiseksi.

– Välillä rajut kilpailutilanteet johtavat törmäilyihin, ne vain kuuluvat urheiluun, Bolshunov pohti.

Bolshunov myös vahvisti todellakin kutsuneensa Kläbon häihinsä, mutta valitettavasti norjalaistähti ei pääse paikalle 24 huhtikuuta.

Oberstdorfin MM-kisojen ikimuistoisimpia hetkiä: Aleksandr Bolshunovin sauva katkesi taistelussa Johannes Hösflot Kläbon (vas.) kanssa.­

Championat kysyi Bolshunovilta, onko hän jutellut Joni Mäen kanssa Lahden kohutapahtumien jälkeen.

– En. Pyysin anteeksi ja myönsin, että käyttäydyin väärin, siinä kaikki. Muuten en ole jutellut hänen kanssaan sitä ennen tai sen jälkeen – en näe sille tarvetta.

Bolshunov sanoo, että kaikki tahot, kuten journalistit ja lajiliitot paisuttelivat yhteenottoa. Hänen mukaansa sekä Norjan että Ruotsin lajiliitot vaativat hänelle kovempaa tuomiota.

Lopultahan Bolshunov selvisi tempustaan sakoilla ja viiden kilpailun koeajalla.

Toinen kauden kohutapahtumista: Suomen Joni Mäen (oik.) ja Aleksandr Bolshunovin taistelu Salpausselällä viestin loppukirissä.­

Venäläishiihtäjä Andrei Larkov totesi aiemmin tällä kaudella, että venäläiset eivät häviä muille maille valmistautumissa, mutta suksissa kylläkin.

Tähän Bolshunov vastaa, ettei hänellä ainakaan enää ole suksiongelmia.

– Kun aloitin maajoukkueessa, liityin Rossignolin tiimiin. Aluksi sain samoja suksia kuin kuka tahansa massatuotannosta. Mutta kun aloin saavuttaa tuloksia, suksivalmistaja alkoi antaa parempia ja parempia suksia. Kaikki firmat tekevät samalla tavalla – aluksi sukset menevät johtaville hiihtäjille, jotka saavat valita parhaat päältä.

Bolshunov myös totesi, että Euroopassa ja Venäjällä hiihtämisessä on ”valtava” ero. Hän kertoo huomanneensa Venäjän mestaruuskisoissa Tjumenissa, että ”venäläinen lumi on hitaampaa”.

Bolshunov voitti kuluneella kaudella maailmancupin kokonaiskisan ja Tour de Skin. Oberstdorfin MM-kisoissa hän voitti kultaa yhdistelmäkilpailussa, hopeaa 50 kilometrillä ja viestissä sekä pronssia parisprintissä.

Aiemmin Bolshunov oli voittanut neljä olympia- ja neljä MM-mitalia, mutta Oberstdorfin kulta oli hänen ensimmäinen arvokisavoittonsa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?