Anna Zherebjatjeva, Aleksandr Bolshunovin morsian lopettaa, lopettaa menestyksekkään hiihtouransa - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Aleksandr Bolshunovin morsian lopettaa menestyksekkään hiihtouransa vain 24-vuotiaana

Anna Zherebjatjeva kertoi ratkaisustaan Venäjän mestaruuskisoissa Tjumenissa.

Nuorten maailmanmestari Anna Zherebjatjeva ei aio enää hiihtää kilpaa.­

2.4. 21:03

Venäjällä tanssitaan hiihtohäitä huhtikuun 24. päivänä.

Aleksandr Bolshunov lykkii tuolloin avioliiton ladulle Anna Zherebjatjevan kanssa. Sekä sulhanen että morsian ovat huippuhiihtäjiä.

Bolshunov, 24, on tuore maailmanmestari Oberstdorfin MM-kisoista ja Zherebjatjevan, 24, palkintokaapista löytyy muun muassa alle 23-vuotiaiden MM-kulta Lahden vuoden 2019 kisoista.

Häiden jälkeen pariskunnasta vain toinen jatkaa hiihtouraansa. Sports-Ekpress -lehden mukaan Zherebjatjeva oli Tjumenissa parhaillaan hiihdettävien Venäjän mestaruuskisojen yhteydessä paljastanut faneilleen aikovansa ripustaa sukset naulaan.

Bolshunov ja Zherebjatjeva ovat seurustelleet jo yli puoli vuosikymmentä.

– Tutustuimme, kun tulin treenaamaan samaan joukkueeseen hänen kanssaan. Yritin pitää pitkään pintani ja olla sortumatta häneen, mutta sitten kävi näin, Zherebjatjeva kertoi IS:lle vuonna 2019.

Kuva: Anna Zherebjatjeva antoi Aleksandr Bolshunoville voittopusun Oberstdorfin kultahiihdon jälkeen.

Bolshunovin ja Zherebjatjevan häihin on tulossa vieraaksi joukko hiihdon silmäätekeviä, kuten Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe.

Myös Bolshunovin norjalainen kilpakumppani Johannes Hösflot Kläbo oli kutsuttu, mutta Kläbo kieltäytyi kohteliaasti ja kertoi olevansa hääpäivänä kiinni tv-ohjelman kuvauksissa.

Bolshunov kertoi Championat.comin mukaan aikovansa häidensä aikaan pitää kaksi viikkoa lomaa ennen kuin aloittaa valmistautumisensa ensi kauteen ja Pekingin talviolympialaisiin.

Tähden kesäharjoittelua varten Bolshunovin isä on tuttuun tapaan säilönyt runsaasti lunta kotiseuduillaan Keski-Venäjällä.

Isä-Bolshunov rakentaa pojalleen kotipihalleen 250 metrin mittaisen ladun, jossa tämä voi treenikumppaniensa kanssa hiihtää keskellä kesää.

Video: Bolshunovin kesäharjoittelua kotipihalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?