Kaisa Mäkäräinen paljasti huolehtineensa ennen kovaa 30 kilometrin SM-kisaa – ”Millaiseen itsemurhaan tässä ollaan lähdössä?”

Kaisa Mäkäräinen putosi mitalivauhdista kotimaisemissaan, mutta suhtautui asiaan rennosti.

Kaisa Mäkäräinen oli viides SM-hiihtojen 30 kilometrin kisassa.

28.3.2021 13:29

Jos Ristijärven SM-kisat olisi voitu järjestää keväällä 2020, tuoreen ampumahiihtoeläkeläisen Kaisa Mäkäräisen ja Krista Pärmäkosken otatuksesta 30 kilometrin (v) väliaikalähdöllä olisi tullut melkoinen titaanien taistelu.

Sunnuntaina Mäkäräinen sijoittui noin kahdeksan kilometrin päässä lapsuudenkodistaan Saukkovaaralla viidenneksi, noin 55 sekuntia mitalista. Aiemmin kaudella 10 kilometrin (v) SM-hopeaa saavuttanut supertähti suhtautui asiaan rennosti.

– Ennen kilpailua kävi mielessä, että millaiseen itsemurhaan tässä ollaan lähdössä. Ihan hyvä siihen nähden, mitä on tullut pohjaksi tehtyä.

Mäkäräinen on huippu-urheilun jätettyään juossut ja hiihtänyt säännöllisesti, mutta ei ole tehnyt teho- tai voimaharjoittelua. Myös kilpailuihin valmistavat harjoitukset ovat olleet todellinen harvinaisuus.

Mestariksi jyränneen Riitta-Liisa Roposen peesissä Mäkäräiselle olisi puksuttanut jopa mitalijuna, mutta haukiputaalaisen kyydistä tuli lähtö myös lievän kalustotakamatkan takia.

Hänen kautensa on numerolappu-urheilun osalta paketissa. Kuusamon Suomen cupiin Mäkäräinen ei kahden viikon päästä osallistu, ja ampumahiihdon SM-kisat peruutettiin koronatilanteen vuoksi.

Huhtikuun loppupuolella Mäkäräistä odottaa Sotkamon Vuokatissa mielenkiintoinen haaste. Hän vetää tusinalle ampumahiihdosta kiinnostuneelle jokamiehelle ja -naiselle lajin alkeiskurssin.

Naisen huikeasta vetovoimasta suomalaisessa urheiluskenessä kertoo, että paikat neljän päivän koulutukseen myytiin pikatahtia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?