Aleksandr Bolshunov voitti Venäjän mestaruuden – laukoi kisan jälkeen yksinkertaisen totuuden

Aleksandr Bolshunov juhli kultaa Venäjän mestaruuskisojen avausmatkalla.

Oberstdorfin maailmanmestari Aleksandr Bolshunov on Venäjän hiihtotsaari.

27.3.2021 16:02

Venäjän hiihtotsaari Aleksandr Bolshunov otti omansa maan mestaruuskisoissa Tjumenissa.

Bolshunov voitti kultaa kisojen avausmatkalla, perinteisellä hiihtotavalla kisatussa sprintissä. Sohjoisella ladulla toiseksi hiihti Aleksandr Terentjev ja kolmas oli Jevgeni Belov. He hävisivät Bolshunoville reilut puolitoista sekuntia.

Kilpailun jälkeen Bolshunov myönsi olevansa väsynyt ja kaukana huippukunnosta. Kauden päätavoitteet olivat Oberstdorfin MM-kisoissa ja maailmancupissa.

– Oloni ei ole sama kuin Oberstdorfissa, mutta Venäjän mestaruuskisoissa minun ei tarvitsekaan hiihtää yhtä kovaa, Bolshunov totesi yksinkertaisen totuuden Championat.comin haastattelussa.

Bolshunov voitti Oberstdorfin MM-kisoissa yhdistelmäkilpailun MM-kultaa ja kolme muuta mitalia. Maailmancupissa hän juhli kokonaiskilpailun voittoa.

Hänen urakkaansa finaalissa helpotti se, että kovat maajoukkuetoverit Gleb Retivyh ja Sergei Ustjugov putosivat kisasta jo erävaiheessa.

– Yllätyin, että Retivyh ja Ustjugov eivät selvinneet finaaliin. Etenkin Glebin epäonnistuminen hätkäytti. Sergeillä saattaa olla uusia terveysmurheita, mutta mielestäni Gleb hävisi taktiikkavirheen takia, Sport-Ekspressille kisoja arvioinut Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?