Käsittämätön hiihto! Krista Pärmäkosken hurja kiri riitti Suomen mestaruuteen – Ikaalisten Urheilijat juhli naisten viestissä - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Käsittämätön hiihto! Krista Pärmäkosken hurja kiri riitti Suomen mestaruuteen – Ikaalisten Urheilijat juhli naisten viestissä

Krista Pärmäkoski oli hurjassa vauhdissa ankkuriosuudella.

Krista Pärmäkoski sai maalissa onnittelut joukkuetovereiltaan Maaret Pajunojalta (vas.) ja Katariina Longalta.

27.3.2021 12:12

Ristijärven SM-hiihdoissa nähtiin hurja viestitaistelu lauantaina. Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski toi joukkueensa 3x 5 kilometrin viestin SM-kultaan huiman ankkuriosuuden siivittämänä.

Pärmäkoski lähti ankkuriosuudelle 58 sekuntia kärjen takana. Hän kuitenkin otti kiinni maajoukkuekollegansa, Hämeenlinnan Hiihtoseuran ankkurin Laura Monosen ja Vuokatti Ski Teamin Vilma Nissisen.

Pärmäkoski ohitti ensin Nissisen nousussa ja päihitti loppusuoralle tultaessa myös Monosen.

– Kun lähdin liikkeelle, ajattelin että keula on liian kaukana ja että sinne ei ole mahdollisuuksia. Lähdin hiihtämään kolmossijaa kiinni. Lähdin aika rohkeasti liikkeelle ja kroppa lähti toimimaan hyvin, Pärmäkoski kertoi Ylellä superhiihdon jälkeen.

– Lähdin nälkäisenä ajamaan heitä (Monosta ja Nissistä) kiinni. Yllätyin kyllä, että sain. Kun olin niin lähellä tiesin että Vilmasta pitää mennä ohi ennen jyrkkää, sitten on mahdollisuuksia ajaa Laura vielä kiinni, kulta-ankkuri jatkoi.

Ikaalisten Urheilijoiden joukkueessa hiihtivät Pärmäkosken lisäksi Maaret Pajunoja ja Katariina Lonka.

Hämeenlinnan Hiihtoseura oli toinen joukkueella Anni Kainulainen, Maija Hakala ja Mononen. Vuokatti Ski Team Kainuun pronssijoukkueessa matkaa tekivät Katri Lylynperä, tammikuisen selkäleikkauksen jäljiltä ladulle palannut Eveliina Piippo ja Nissinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?