Maajoukkuehiihtäjä Lauri Vuorinen julkaisi kuvan sairaalan vuoteelta – ”Mistään ei ole ollut apua” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Maajoukkuehiihtäjä Lauri Vuorinen julkaisi kuvan sairaalan vuoteelta – ”Mistään ei ole ollut apua”

Lauri Vuorinen kertoo Instagramissa tilanteestaan.

Hiihtäjä Lauri Vuorinen julkaisi kuvan sairaalasta.

17.3. 11:05 | Päivitetty 17.3. 15:28

Sprinttihiihdon hallitseva Suomen mestari Lauri Vuorinen, 26, leikattiin tiistaina vuosia vaivanneen ongelman korjaamiseksi.

MM-sprintissä 15:nneksi hiihtänyt Vuorinen kertoo Instagram-päivityksessään käyneensä faskiatomiassa eli säären lihasaition avausoperaatiossa.

– Mulla on lähes koko ikäni ollut ongelmia säärien puutumisen kanssa vapaata hiihdettäessä. Pahentunut vaan vuosien varrella. Käytännössä oon ollut aika lailla puujalka kun on hiihdetty vapaata kelillä kuin kelillä, hän kirjoittaa.

Perniöläislähtöinen sprinttitykki korostaa, että leikkaushoito oli ainut keino ongelman ratkaisemiseksi. Hän kertoo yrittäneensä hoitaa vaivaansa kaikin mahdollisin keinoin – kuuma- ja kylmägeeleillä, fysioterapialla, ravisteluilla sekä erikoispohjallisilla – mutta laihoin tuloksin.

– Tämä oli viimeinen vaihtoehto. Mulla vain on kaikki kokeiltu, ja ongelmat olivat sitä luokkaa, etten saa edes vapaan hiihtotyylin harjoituksista kunnon vastetta, koska jalat eivät toimi kunnolla. Kisoissa ongelmat olivat vielä pahempia – oli ladun kunto mikä tahansa. Vuorinen toteaa IS:lle.

Sitkeät säärikivut ovat auttamatta vaikuttaneet suoritustasoon vapaan hiihtotavan kilpailuissa.

– Mistään ei ole ollut apua ongelmaan ja tuntuu, että en oo saanu vapaalla mitattua omaa maksimia ulos. Talven aikana alkoi tuntua, että on aika kokeilla viimeistä vaihtoehtoa eli leikkausta.

Vuorinen kirjoittaa joutuvansa lepäämään kaksi viikkoa. Hän toivoo kuitenkin pääsevänsä suksille vielä keväthangilla Lapissa.

Operaation tavoitteena on varmistaa paras mahdollinen vire ensi talvena käytäviin Pekingin olympialaisiin.

– Syy miksi menin jo nyt leikkaukseen ja keskeytin kisakauden on se, että pääsen aloittamaan uuden harjoituskauden hyvissä ajoin toukokuun alussa. Ensi talvena on olympiatalvi ja siellä vapaan sprintti, joten siellä ois tarkotus olla iskussa!

Vuorisen paras sijoitus maailmancupin kilpailussa on Rukan perinteisen sprinttikilpailun seitsemäs sija marraskuulta 2017.

Juttua päivitetty 17.3. kello 15.28. Vuorisen paras mc-sijoitus on seitsemäs, eikä yhdeksäs, kuten alkuperäisessä jutussa todettiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?