Aleksandr Bolshunov paljasti, miten käyttää suuret palkintorahansa – ostaa yli sadantuhannen euron maton

Aleksandr Bolshunov haluaa hioa hiihtotekniikkansa täydelliseksi.

Aleksandr Bolshunov (kesk.) haluaa käyttää harjoituksissa samanlaista apuvälinettä kuin norjalaiset.

16.3.2021 17:27

Kohuhiihtäjä Aleksandr Bolshunov on paljastanut, mihin hän käyttää hiihtokauden aikana ansaitsemansa palkintorahat. Bolshunov ansaitsi tällä kaudella palkintorahoja vajaat 200 000 euroa maailmancupista.

Venäläinen voitti Saksan MM-Oberstdorfissa 30 kilometrin yhdistelmäkilpailun.

50 kilometrin perinteisen hiihtotavan MM-kisassa hän kolaroi skandaalinkäryisesti maalisuoralla norjalaisen Johannes Hösflot Kläbon kanssa. Bolshunovin sauva katkesi ja hän jäi hopealle. Kläbo hylättiin.

Bolshunov päihitti Kläbon viime viikonloppuna 15 kilometrin perinteisen tyylin kilpailussa Sveitsin Engadinissa.

Hän aikoo pitää norjalaiset takanaan myös jatkossa.

Bolshunovin mielestä vuonomaan sivakoitsijat ovat saaneet harjoittelun aikana merkittävää etua, kun he ovat treenanneet hiihtomatolla huipputeknologian, kuten esimerkiksi kameroiden, ympäröiminä.

Samalla he ovat voineet tarkkailla nyansseja hiihtotekniikoistaan katsomalla niitä eri peileistä useista kulmista.

Bolshunov ilmoitti, että norjalaiset ovat häntä ja muita venäläisiä etevämpiä teknisesti oikeiden liikkeiden lisäksi myös painonsiirrossa hiihtämisen aikana.

– Ostan hiihtomaton, jotta voin parantaa tekniikkaani. Norjalaiset harjoittelevat sellaisella kerran viikossa. Pitää nähdä itsensä tositoimissa koko ajan, jotta tekniikka voi kehittyä täydelliseksi. Pelkästään se ei riitä, että tekniikka näyttää oikealta, Bolshunov sanoi VG:n siteeraaman Match TV:n mukaan.

– Keskityn tekemään tulosta. On hyvä, että meille maksetaan hyviä palkintorahoja. Hiihtomatto maksaa 120 000 euroa – yhtä paljon kuin tienasin verojen maksamisen jälkeen.

Match TV:n toimittaja mainitsi Bolshunoville, että ”puolet venäläishiihtäjistä” olisivat ostaneet palkintorahoillaan Porsche Cayennen hiihtomaton sijaan.

– Kaikki (olisivat ostaneet). Mutta minä en ole lainkaan kiinnostunut tuollaisesta, venäläistähti naulasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?