Venäjän kohuhiihtäjä tykkäsi Johannes Hösflot Kläbon kuvasta – teolla karut seuraukset - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Venäjän kohuhiihtäjä tykkäsi Johannes Hösflot Kläbon kuvasta – teolla karut seuraukset

Gleb Retivyh sai kylmää kyytiä sometykkäyksestään.

Gleb Retivyh voitti MM-pronssia Oberstdorfissa.

14.3. 20:07

Venäjän hiihtopiireissä kuohuu taas. Tällä kertaa tosin Aleksandr Bolshunov ei ole osallisena, mutta sopan keskellä pyörii Bolshunovin sprinttipartneri Gleb Retivyh.

Retivyh joutui vastaamaan kysymyksiin sometykkäyksistään viikonloppuna. Sport-Expressin haastattelussa Retivyh päivitteli sitä, miten viattomasta Instagram-kuvatykkäyksestä nousi niin iso kohu.

Oberstdorfin MM-hiihdot huipentaneen 50 kilometrin kilpailun dramaattinen loppu on selvästi yhä Venäjän hiihtokansan ihon alla. Retivyh nimittäin meni ja tykkäsi yhdestä Johannes Hösflot Kläbon Instagramiin lataamasta kuvasta kyseisen kilpailun jälkeen.

Seuraus? Venäjän hiihtofanit leimasivat Retivyhin maanpetturiksi.

– Tykkäsin kuvasta lukematta saatetekstiä. Pidin kuvasta. Se oli hyvin banaali kunnianosoitus hyvälle urheilijalle. Kuva oli kaunis. Mutta ihmiset näkivät tykkäyksen ja leimasivat minut petturiksi. Ihan tyhjästä syntyi yhtäkkiä skandaali, Retivyh päivitteli lehdelle.

Kläbo ja Bolshunov ottivat yhteen 50 kilometrin kisan loppuhuipennuksessa. Törmäyksen jälkeen Kläbo hiihti voittoon ja Emil Iversen hopealle, Bolshunovin oli tyytyminen kolmossijaan. Lopulta Kläbo hylättiin, mutta Bolshunov jäi silti vaille himoamaansa kultaa kisasta.

Tämä selvästi yhä vaivaa hiihtofaneja Venäjällä.

– No, se on heidän oikeutensa, jos heillä ei ole parempaa tekemistä, niin olkaa hyvät. En ole tyytyväinen, mutta tällaista (sometykkäyksiä) tapahtuu koko ajan. Kuka tahansa pystyy kääntämään minkä tahansa jutun negatiiviseksi, jos etsimällä etsii jotain pahaa.

Retivyhille on tullut risuja oikealta ja vasemmalta viime aikoina. Hän joutui taipumaan Kläbolle ja Suomen Joni Mäelle parisprintin loppusuoralla. Pronssiin tyytymätön hiihtopartneri Bolshunov latasi suorat sanat Retivyhin suorituksesta kisan jälkeen.

Nyt vuorossa on someskandaali. Kohut eivät tunnu jättävän miestä rauhaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?