Jelena Välbe vihjaili norjalaisten kepulikonsteista – tunnettu venäläistoimittaja täräytti nyt tylyn vastauksen hiihtopomolle - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Jelena Välbe vihjaili norjalaisten kepulikonsteista – tunnettu venäläistoimittaja täräytti nyt tylyn vastauksen hiihtopomolle

Jelena Välben puheet eivät mene suodattamatta läpi Venäjälläkään.

Jelena Välbe kuvattuna maaliskuussa 2017.

13.3. 22:59

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtajan Jelena Välben vihjailut siitä, että norjalaisten hurjan hiihtomenestyksen taustalta löytyisi kiellettyjä menetelmiä, on herättänyt nurinaa myös Venäjällä.

– Olen sataprosenttisen varma, etteivät norjalaiset harjoittele paljon enemmän kuin (Aleksandr) Bolshunov ja (Aleksei) Tshervotkin. Heitä auttavat ihan jotkin muut voimat, Välbe sanoi hiljattain uutistoimisto Ria Novostin haastattelussa.

Norjalaiset ehtivät tyrmätä Välben väitteet jo aikaisemmin.

Viikonloppuna kajahti myös Välben kotimaasta.

– Pysy faktoissa. Välbe syyttää norjalaisia tuntemattomien voimien käyttämisestä; se tarkoittaa dopingia. Mutta tarvitsemme faktoja. Onko hänellä sellaisia? Hänellä on vain omat mielipiteensä, kokenut venäläinen radio- ja tv-kommentaattori Gennadi Orlov sanoi Echo Moscow -radiokanavaa lainanneen Dagbladetin mukaan.

Orlov muistutti, etteivät norjalaiset ole menestyneet pelkästään viime MM-kisoissa. Hän heitti vertauksen yli lajirajojen.

– Koko maailma ihmetteli, miten (Usain) Bolt juoksi niin nopeasti. Hän juoksi kovaa koko ajan. Ampumahiihdossa (Ole Einar) Björndalen oli selvästi paras, hänkin voitti koko ajan, Orlov sanoi.

Norjan hiihtomaajoukkueen johtaja Espen Bjervig sanoi jo aikaisemmin, että norjalaisten harjoitusmenetelmät ovat kaikkien tiedossa.

– Kutsumme joka vuosi kansainvälisen hiihtoyhteisön Norjaan seuraamaan harjoituksia ja jakamaan tietoa, Bjervig sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?