Aleksandr Bolsunov väläytti harvinaisella tavalla huumorintajuaan – ojensi sovinnon kättä Johannes Hösflot Kläbolle - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Aleksandr Bolshunov väläytti harvinaisella tavalla huumorin­tajuaan – vitsaili turva­väleistä ja ojensi sovinnon kättä Kläbolle

Aleksandr Bolshunov sanoi, ettei Oberstdorfin MM-kisojen tapahtumia enää muistella.

Johannes Hösflot Kläbo (vas.) ja Aleksandr Bolshunov ottivat tiukasti yhteen viime sunnuntaina kuninkuusmatkan loppusuoralla.

13.3. 10:52

Oberstdorfin MM-kisat päättyivät viime sunnuntaina Venäjän Aleksandr Bolshunovin ja Norjan Johannes Hösflot Kläbon rajuun yhteenottoon 50 kilometrin kisan loppusuoralla.

Tilanteen seurauksena Kläbo, 24, hylättiin, voittajaksi nousi kakkosena maaliin tullut Norjan Emil Iversen ja rytäkässä sauvansa katkaissut Bolshunov sai hopeaa. Norja teki hylkäyksestä vastaprotestin, joka vedettiin lopulta pois Kläbon toiveesta.

Myös Bolshunov vaikuttaa päässeen jo yli kohutilanteesta. Venäläistähti tarjosi sovinnon kättä norjalaisen suuntaan sekä vitsaili tapahtuneesta venäläisen R Sportin haastattelussa ennen tämän viikonlopun kisoja.

– Aion pitää turvavälin, joten jatkossa vastaavanlaisia ongelmia ei tule, Bolshunov murjaisi itselleen harvinaisella tavalla.

– Voittaakseni Johanneksen minun täytyy harjoitella vielä hieman lisää. Olisi hienoa, jos voisimme harjoitella yhdessä ja pystyisin jatkossa laittamaan hänet tiukemmalle loppusuorilla.

Bolshunov myöntää olleensa 50 kilometrin kisan jälkeen erittäin pettynyt, mutta kertoo jättäneensä Oberstdorfin tapahtumat Oberstdorfiin.

Maailmancupin kokonaiskisan voiton jo varmistanut 24-vuotias Bolshunov sanoo kaivanneensa Kläboa, kun norjalaiset alkukaudesta kilpailivat säästeliäästi.

– Hän on pääkilpakumppanini, jonka haluan lyödä jokaisessa kisassa. Mutta aina se ei onnistu, koska hän on nykyisin kaikista paras hiihtäjä loppukireissä.

Bolshunov sanoo, että MM-kuninkuusmatkan pettymyksestä huolimatta hän on saavuttanut tällä kaudella kaikki tavoitteensa, ja enemmänkin. Bolshunov voitti Oberstdorfissa uransa ensimmäisen maailmanmestaruutensa skiathlonissa, vuodenvaihteessa Tour de Skin ja maailmancupin kokonaiskisan.

MM-kisojen aikaan kerrottiin, että Bolshunov menee naimisiin huhtikuun lopulla ja että Kläbo on kutsuttujen joukossa. Vaikka 50 kilometrin kisan jälkeen toisin arvuuteltiin, kutsu on yhä voimassa.

Alla olevassa kuvassa Bolshunov sekä hänen tuleva vaimonsa Anna Zherebjateva. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sveitsin Engadinissa suksitaan tänään eli lauantaina naisten 10 ja miesten 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailut. Miesten kilpailu alkaa kello 12.40 ja naisten 16.30.

Sunnuntaina ovat vuorossa perin harvinaiset matkat: 30 ja 50 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailut, joihin lähdetään lauantain kisan eroilla.

Suomi on matkannut maailmancupin päätöskilpailuihin kahdeksan urheilijan joukkueella.

Naisista mukana ovat Krista Pärmäkoski, Vilma Nissinen, Johanna Matintalo ja Laura Mononen. Mieshiihtäjistä ladulle ampaisevat Iivo Niskanen, Lauri Lepistö, Ristomatti Hakola ja Perttu Hyvärinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?