Sokkipäätös: Norja vetää Kläbo-valituksen pois! Hiihtotähti latasi selvän näkemyksen tilanteesta

Johannes Hösflot Kläbo halusi lopettaa 50 kilometrin loppuratkaisun vatvomisen. Hän aikoo onnitella myös Aleksandr Bolshunovia.

Tästä se alkoi – ja nyt se on loppu. Johannes Hösflot Kläbo (vas.) halusi, että Norjan hiihtoliitto vetää 50 kilometrin maalisuoran tapahtumia koskevan valituksen pois.

10.3.2021 19:15

Norjan hiihtoliitto on yllättäen vetänyt pois valituksensa, joka koski norjalaisen Johannes Hösflot Kläbon hylkäystä miesten 50 kilometrin MM-hiihdon jälkeen.

Norjan hiihtoliiton mukaan valitus vedetään pois Kläbon pyynnöstä.

– Minusta on väärin jatkaa tätä prosessia. Haluan ajatella positiivisesti ja jättää tämän taakseni. En halua, että minua pidetään ikävänä hiihtäjänä, Kläbo sanoo Norjan yleisradioyhtiölle NRK:lle.

Norjan hiihtoliitto ilmoitti asiasta lehdistötiedotteessa.

– Minun olisi ehkä pitänyt toimia näin jo ennen kuin annoin hiihtoliiton tehdä valituksen. Mutta henkisesti minulla ei ole ollut voimia ennen kuin nyt, Kläbo sanoi tiedotteessa.

Kläbo sanoo silti olevansa yhä sitä mieltä, että oli syytön loppusuoran kolariin, jonka seurauksena venäläisen Aleksandr Bolshunovin sauva katkesi.

– Mielestäni en tehnyt mitään väärin. Mutta kyse ei ole siitä, olinko mielestäni voittaja vai en. En vain halua, että asian vatvomista jatketaan. Tämä saa loppua nyt. Olen ilmoittanut kantani hiihtoliitolle, Kläbo kommentoi NRK:lle.

Kläbo kertoo aikovansa onnitella niin kultamitalin ”perinyttä” maanmiestään Emil Iverseniä kuin Bolshunoviakin.

– Haluan Emilin saavan kunnian todellisena voittajana. Ja odotan tapaamistani Bolshunovin kanssa. Haluan onnitella myös häntä. Kilpailemme toisiamme vastaan vielä monta vuotta, joten on tärkeää, että meillä on hyvä suhde, Kläbo sanoi NRK:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?