Joni Mäkeä tylyttänyt venäläis­toimittaja kertoi yllättävän näkemyksensä Bolshunovin ja Kläbon kohukolarista – ”Tämä on aivan varmaa”

Venäläinen kohutoimittaja sanoo säälivänsä Johannes Hösflot Kläboa. ”Mutta hän rikkoi sääntöjä”, Dmitri Gubernijev huomauttaa.

Suomessa kohutoimittajan maineen saanut Dmitri Gubernijev (oik.) lausuu painavan näkemyksensä tästä MM-hiihdot päättäneestä tilanteesta. Venäläisen Aleksandr Bolshunovin sauva katkesi maalisuoralla, kun Norjan Johannes Hösflot Kläbo (vas.) yritti päästä sisäkautta tämän ohi. Lopulta voittajaksi julistettiin takaa tuleva Norjan Emil Iversen.

10.3.2021 18:19

Oberstdorfin MM-hiihtojen aikana suomalaisillekin tutuksi tullut venäläinen tv-kommentaattori Dmitri Gubernijev on ottanut venäläisessä Championat-lehdessä kantaa MM-hiihdot päättäneisiin tapahtumiin.

MM-kilpailut saivat skandaalinkäryisen lopun, kun Norjan Johannes Hösflot Kläbo yritti ohittaa venäläisen Aleksandr Bolshunovin maalisuoralla liian ahtaasta välistä, ja venäläisen sauva katkesi. Ensimmäisenä maaliin hiihtänyt Kläbo hylättiin. Mestariksi nousi Kläbon maanmies Emil Iversen, mutta asia on yhä Kansainvälisen hiihtoliiton Fisin valituskomission käsittelyssä.

   Ehkä hieman yllättäen Gubernijev ilmoittaa jopa säälivänsä Kläboa.

   – Olen pahoillani hänen puolestaan. Pidän hänestä erittäin paljon. Kläbo ansaitsi kultamitalin, mutta hän rikkoi sääntöjä. Tämä on aivan varmaa, Gubernijev julisti Championatissa.

   – En osaa sanoa, mihin (norjalaisten) valitus johtaa. Voihan olla, että Fis päättää jakaa kaksi kultamitalia, Gubernijev ehdotti.

   Gubernijev kertoi haastattelussa myös, että hänen ja olympiavoittaja Aleksander Legkovin vetämä tv-lähetys viidenkympin tapahtumista nousi suureen suosioon.

   – Tarina Kläbon hylkäyksestä oli koko kisojen huipentuma. Teimme livelähetystä yli tunnin kilpailun jälkeen ja saimme vielä valtavasti uutta yleisöä.

   Gubernijev arvelee, että heidän lähetyksellään oli eräs perin arvovaltainen katsoja.

   – Venäjän presidentti onnitteli Bolshunovia hopeamitalista kutsumalla häntä sankariksi. Minulla ei ole epäilystäkään siitä, että Vladimir Putin katsoi lähetyksemme, Gubernijev sanoi.

   Gubernijev kertoi kyseisen lähetyksen päässeen ehdolle Tefi-palkinnon saajaksi, eli Venäjän vuoden parhaaksi tv-ohjelmaksi.

   Gubernijev nousi Suomessa otsikoihin, kun hänen väitettiin kutsuneen suomalaishiihtäjä Joni Mäen isää Tero Mäkeä k**ipääksi.

   Tapaus juonsi juurensa MM-parisprinttiin, jonka päätösetapilla Joni Mäki kukisti venäläisen Gleb Retivyhin. Gubernijevin mielestä Tero Mäen juhlinta ja kommentit olivat ylittäneet hyvän maun rajat. Taustalla oli myös aiempi Lahden maailmancup-viestin loppu, jossa Mäki kukisti Bolshunovin.

   Myöhemmin Gubernijev selitti, että kyse oli väärinymmärryksestä, ja kutsui isä ja poika Mäen luokseen Moskovaan ”juomaan Koskenkorvaa ja juttelemaan”. Joni Mäki kertoi Ilta-Sanomille hyväksyvänsä anteeksipyynnön, mutta arveli kutsun jäävän käyttämättä.

   Osion tuoreimmat

   Luitko jo nämä?