Ola Hösflot Kläbon järkytys purkautui, kun isoveli diskattiin – lääkärin diagnoosi kertoo karun lopputuleman

Ola Hösflot Kläbo kertoi sunnuntaina kokemastaan tunteiden vuoristoradasta.

Johannes Hösflot Kläbo (vas.) poistui pettyneenä stadionilta Oberstdorfissa, pikkuveli Ola purki turhautumistaan toisaalla.

10.3.2021 11:10

Norjan hiihtotähden Johannes Hösflöt Kläbon pikkuveli Ola Hösflot Kläbo, 19, sai sekä fyysisiä että henkisiä kolhuja sunnuntain 50 kilometrin MM-hiihtokisan vuoksi.

Johannes Hösflot Kläbo, 24, tuli maaliin ensimmäisenä, mutta hänet hylättiin, kun jury katsoi hänen estäneen maalisuoralla Aleksandr Bolshunovia. Näin voittoon nousi Kläbon maanmies Emil Iversen ja venäläistähti Bolshunov sai hopeaa.

Asia ei ole vieläkään loppuunkäsitelty, sillä tiistaina Norjan hiihtoliitto jätti Kansainväliselle hiihtoliitolle valituksen koskien hylkäämistä. Norjalaiset haluavat palauttaa voimaan alkuperäisen maaliintulojärjestyksen.

Ola Hösflot Kläbo kuvaili kisan aikana ja jälkeen kokemaansa tunteidensa vuoristorataa norjalaiselle VG-lehdelle.

– Se oli surrealistista. Uskomaton määrä iloa, kun hän ylitti maaliviivan, mutta ei mennyt kauan, kunnes kuultiin, että tilanne arvioidaan uudelleen. Minuutit olivat pitkiä ennen kuin saamme tuomariston vastauksen, Kläbo kertoo.

Etenkin sprinttimatkoja hallinnut, kolme kultamitalia Oberstdorfissa voittanut Johannes Hösflot Kläbo hiihti pikkuveljensä mukaan sunnuntaina 50 km:lla ”elämänsä kilpailun”.

Kun hylkäyspäätös tuli, pikkuveli purki järkytystään lähimpään oveen. Lopputulos on esillä Olan Instagramissa.

VG:n mukaan nuorempi Kläbo joutuu kulkemaan kyynärsauvoilla neljä viikkoa varpaan murtuman takia.

Ola kertoi VG:lle, että ihmettelee, kuinka tyynesti hänen isoveljensä on pystynyt suhtautumaan tapahtumiin. Veljekset toki toivovat yhä, että alkuperäiset tulokset palautetaan voimaan ja Kläbo saa Oberstdorfin kisojen neljännen kultamitalin.

Ainakin veljen varvasonnettomuus palautti jo hymyn huulille.

– Lähetin seuraavana aamuna kuvan, että ”näinkin voi käydä”. Hän vain naureskeli ja kysyi minulta, että ”kannattiko”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?