Bolshunov ja Kläbo iskevät uudestaan yhteen ihan kohta! Norjalaistähden isä lyö löylyä kommenteillaan

Oberstdorfin MM-kisojen skandaalipari Aleksandr Bolshunov–Johannes Hösflot Kläbo kohtaa uudestaan pian.

Oberstdorfin MM-kisojen 50 kilometrin kilpailun loppusuora kävi ahtaaksi Johannes Hösflot Kläbolle (vas.) Aleksandr Bolshunoville ja Emil Iversenille.

9.3.2021 0:17

Oberstdorfin MM-hiihdot päättyivät sunnuntaina skandaalinkäryisesti, kun miesten 50 kilometrin kisan ykkösenä maaliin hiihtänyt Norjan Johannes Hösflot Kläbo hylättiin loppusuoran kolarin vuoksi.

Tuomaristo katsoi Kläbon estäneen Venäjän Aleksandr Bolshunovia sääntöjen vastaisesti. Rytäkässä Bolshunovilta katkesi sauva ja Emil Iversen kiri hänen ohitseen maaliin – ja Kläbon hylkäyksen jälkeen maailmanmestariksi. Kisan tulos saattaa tosin vielä muuttua, sillä Norja aikoo valittaa tuomariston päätöksestä Kansainväliselle hiihtoliitolle Fisille.

Kabinettitaisto etenee omaa aikatauluaan, mutta tulevana viikonloppuna laduillakin saatetaan nähdä kipinöintiä. Sekä Bolshunov että Kläbo ovat mukana maailmancupin päätösviikonlopun kisoissa, jotka hiihdetään Sveitsin Engadinin idyllisissä alppimaisemissa.

Lauantaina miesten ohjelmassa on 15 kilometrin kisa ja sunnuntaina todellinen herkkupala: 50 kilometriä. Se tosin sauvotaan vapaalla hiihtotavalla, kun taas Oberstdorfissa lykittiin perinteisellä.

Kläbo saapui muun Norjan maajoukkueen tavoin Sveitsiin maanantaina illalla. Hiihtäjiä vastassa olleen Norjan yleisradioyhtiön NRK:n mukaan Kläbo ei ollut juttutuulella, vaan vastasi haastattelupyyntöön vain pyörittämällä päätään ja käveli sisään joukkueen hotelliin sanomatta sanaakaan.

Kläbon isä Haakon Kläbo sen sijaan avasi sanaisen arkkunsa VG:lle ja arvioi poikansa henkistä tilaa.

– On selvää, että hänen latauksensa ei ole tapissa tällä hetkellä, mutta hän on valmis kilpailemaan jälleen. Saapa nähdä, kuinka tässä käy, Haakon Kläbo sanoi.

Myös Bolshunov on jo paikalla Sveitsissä. Hän latasi Engadinista Instagramiin hempeän yhteiskuvan kihlattunsa Anna Zherebjatjevan kanssa.

¨

Bolshunov ja Zherebjatjeva juhlivat häitään ensi kuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?