Surun murtama Johannes Hösflot Kläbo avautuu Instagramissa – ”Minun täytyy olla varovainen sanoessani...” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Surun murtama Johannes Hösflot Kläbo avautuu Instagramissa – ”Minun täytyy olla varovainen sanoessani...”

Johannes Hösflot Kläbo avasi tunteitaan Instagramissa.

Johannes Hösflot Kläboa (oik.) nauratti ja Aleksandr Bolshunovia itketti maalissa, mutta kaikki meni lopulta uusiksi.­

7.3. 21:53

Norjan superhiihtäjä Johannes Hösflot Kläbo luuli voittaneensa miesten 50 kilometrin kilpailun maailmanmestaruuden sunnuntaina tultuaan maaliin ensimmäisenä. Toisin kävi.

Hänet hylättiin, ja maailmanmestariksi nousi hänen maanmiehensä Emil Iversen. Syynä hylkäykseen oli Kläbon ja Aleksandr Bolshunovin kolarointi maalisuoran alussa. Bolshunovilta katkesi rytäkässä sauva, mikä vei venäläisen voittomahdollisuudet.

– Tämä tuntuu koko urani rankimmalta päivältä. Tunsin oloni vahvaksi ja kontrolloin kilpailua hyvin. Jokainen voi itse katsoa mitä tapahtui ja tehdä omat arvionsa, Kläbo kirjoitti Instagram-tilillään hylkäystuomion jälkeen.

– Minun täytyy olla rehellinen. On paljon turhautumista ja vihaa tämän päivän kilpailusta. Olen odottanut tätä niin kauan ja tämä oli kauden päätavoitteeni. En ole koskaan ollut näin valmiina kisaan, ja tavoitteeni olivat korkealla. Tiesin, että minulla on mahdollisuus voittaa, norjalainen kirjoitti.

Kansainvälisen hiihtoliiton (Fis) päätös hylätä Kläbon suoritus ei tietenkään tuntunut norjalaisesta oikeudenmukaiselta.

– Ensin Fis julisti minut voittajaksi ja tilannetta käsiteltiin kilpailutapahtumana. Sitten Fis muutti sisältöä ja päätti hylätä minut (suorituksen). Kuten varmasti ymmärrätte, tästä tuli valtava pettymys.

Tämä tilanne puhuttaa pitkään. Johannes Hösflot Kläbo (vas.) kolaroi Aleksandr Bolshunovin kanssa, mikä johti norjalaisen hylkäämiseen.­

– Minun täytyy olla varovainen sanoessani mitä mielessäni liikkuu juuri nyt, mutta olen erittäin pettynyt Fisin tapaan käsitellä tilanne ja Fisin juryn lopulliseen päätökseen. Juuri nyt kaikki tuntuu pimeältä, mutta palaan vielä. Tarvitsen vain aikaa. Kiitos tuesta ja kaikista kivoista viesteistä, Kläbo päätti.

Klabön hylkäämisen myötä Bolshunov nousi hopealle ja Norjan Simen Hegstad Krüger pornssille.

Iivo Niskanen sijoittui parhaana suomalaisena kuudenneksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?