Rajusti kaatunut Frida Karlsson taisteli yli 10 kilometriä kovissa kivuissa – tuloksena MM-pronssi: ”Vasta maalissa tajusin...” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Rajusti kaatunut Frida Karlsson taisteli yli 10 kilometriä kovissa kivuissa – tuloksena MM-pronssi: ”Vasta maalissa tajusin...”

Frida Karlsson kertoi lyhyesti tuskien taipaleestaan suoraan sairaalasta.

Ruotsin Frida Karlsson satutti kättään 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisassa.­

6.3. 16:44

Frida Karlsson kiri 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisassa kolmanneksi, mutta mitalijuhlat jäivät lyhyeen.

Ruotsalainen satutti kättään neljännellä kierroksella kolaroituaan alamäessä Ebba Anderssonin ja Heidi Wengin kanssa. Karlsson itki ja huusi kivusta maalialueella, ja hänet kuljetettiin välittömästi ambulanssilla sairaalaan lisätutkimuksiin.

Karlsson kommentoi tilannettaan Ruotsin joukkueen tiedotteessa, jota muun muassa SVT siteerasi.

– Kaaduin neljännellä kierroksella. Minuun sattui paljon, mutta jatkoin hiihtoa ainoastaan mitali mielessäni. Käteen sattui koko ajan, mutta vasta maalissa tunsin kuinka paljon, hän totesi suoraan sairaalasta.

Karlsson viritteli napakan kirin vammastaan huolimatta. Hän päästi viimeistä edellisessä alamäessä Wengin ohitseen, mutta oli saavuttaa tämän uudestaan loppusuoran raivokkaalla tasatyöntökirillään.

Ruotsin päävalmentaja Anders Byström päivitteli tähtensä sisukkuutta kivuliaan kolarin jälkeen. Karlsson, Weng ja Andersson kaatuivat noin 10 kilometriä ennen maalia.

Byström elätteli toiveita siitä, ettei Karlssonin vamma osoittautuisi röntgenkuvissa vakavaksi.

– Katsotaan, mitä tapahtuu. Toivon, ettei vamma ole pitkäkestoinen ja hän voi aloittaa harjoituskauden terveenä, hän totesi Expressenille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?