Iivo Niskanen teki hurjan työn Norjan hyväksi! Vuonomaassa kiiteltiin suomalaistähteä

Norjassa pelättiin viestin avausosuuden jälkeen kullan karkaamista, mutta sitten ladulla iski Iivo-veturi.

Iivo Niskanen teki rajusti töitä viestin kakkososuudella, visiiri silmiensä suojana. Norjan Emil Iversen seuraa.

5.3.2021 17:51

Suomi jäi miesten 4 x 10 kilometrin viestissä kuudenneksi. Norja ja Venäjä ratkaisivat kultamitalin kohtalon, eikä Suomen ankkurin Joni Mäen voimat riittäneet pronssitaisteluun.

Yksi viestin ratkaisunpaikoista nähtiin jo kisan toisella osuudella.

Avausosuudella Venäjän Aleksei Tshervotkin veti peräti 44,7 sekunnin eron Suomen Ristomatti Hakolaan ja lähes minuutin eron Norjan Pål Golbergiin. Moni pelkäsi, että viesti on välittömästi ratkennut kivikovan Venäjän ryhmän voitoksi.

Toisella osuudella Iivo Niskanen kuitenkin aloitti työmiehen hommat. Osuuden puoliväliin mennessä Venäjä oli ajettu kiinni. Perässään Niskanen veti Norjan Emil Iverseniä, Ruotsin Oskar Svenssonia, Sveitsin Dario Colognaa ja Ranskan Maurice Manificatia.

Jo tuossa vaiheessa norjalaisen NRK:n live-seurannassa riemuittiin.

– Uskomaton veto Niskaselta ja Iverseniltä. Venäjä jää. Tämä lupailee kultamitalia Norjalle, NRK:n seurannassa hekumoitiin, kun Niskanen aloitti viimeisen puristuksensa omalla osuudellaan.

Niskasen vedon ansiosta kolmososuudelle kärjessä pääsivät Norjan Hans Christer Holund ja Perttu Hyvärinen.

Iivo Niskasen (oik.) veto kakkososuudella oli raju.

Vaikka miesten viestimitali jäi haaveeksi, oli Niskasen erinomainen hiihto Ylen asiantuntijan Kalle Lassilan mukaan hauiksennäyttö sunnuntain 50 kilometrin kisaa silmälläpitäen.

Niskanen kommentoi Ylen haastattelussa, että oli sopinut Iversenin kanssa vuorovedosta.

– Vedin sen Venäjän kyllä käytännössä yksin kiinni. Iversen sanoi vaan, että ”ei pysty”. Kisan jälkeen hän myönsi, että ei ollut vetohaluja, kun joutui itsekin tietysti avaamaan lujaa, Niskanen kertasi.

Niskanen myös käväisi hetken porukan hännillä ennen kuin otti takaisin vetojuhdan tehtävän. Se saattoi tv-katsojia kummastuttaa.

– Ajattelin, että käyn katsomassa vähän, miten Ruotsilla ja Ranskalla sujuu. Kyllähän siellä ventilaatio oli korkealla, Niskanen sanoi ja sai Ylen selostajan Jussi Eskolan repeämään nauruun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?