Venäläishiihtäjä sössi unelmasauman MM-viestissä – selitti nyt syytä simahtamiseensa

Ivan Jakimushinin kakkososuus Venäjän viestijoukkueessa oli heikko.

Ivan Jakimushin (oik.) teki duunia, mutta muut ottivat kiinni.

5.3.2021 17:12

Venäjän joukkueen toinen viestinviejä Ivan Jakimushin, 24, hyytyi pahasti perinteisen hiihtotavan osuudella Oberstdorfin MM-kisoissa. Hän pääsi lähtemään ladulle kärjessä, kun avauksen hiihtänyt Aleksei Tshervotkin oli tykittänyt 45 sekunnin kaulan muihin.

Jakimushin menetti johdon nopeasti, kun Suomen Iivo Niskanen veti jahtiporukan vääjäämättömästi kannoille. 14,7 kilometrin väliaikapisteellä Suomi ja Norja olivat jo menneet ohi Venäjästä.

– Ljoshan (Tshervotkin) sukset toimivat loistavasti, joten ajattelin, että omanikin pelittäisivät. Mutta kun muut sitten alkoivat saada minua kiinni, ajattelin, että hitto soikoon: painan, minkä jaloistani pääsen, mutta he saavuttavat minua mahdottomalla vauhdilla, Jakimushin sanoi Championat-sivulle ja jatkoi.

– Kuin olisi hiekalla hiihtänyt. Tein työtä, mutta luistoa ei ollut.

Hiihtäjän mielestä oli selvää, että hänen suksissaan oli jotain mätää.

– Ehkä tehtiin väärä valinta.

Jakimushin toi Venäjän vaihtoon vasta kuudentena. Joukkue oli jäänyt kärjessä paineilleista Norjasta ja Suomesta yli 23 sekuntia. Kolmososuuden Artem Maltsev ja ankkuri Aleksandr Bolshunov hilasivat joukkueen kuitenkin hopealle.

Johannes Hösflot Kläbo löi Bolshunovin kisan loppurutistuksessa ja vei Norjan maailmanmestaruuteen. Suomi tuli maaliin kuudentena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?