Jelena Välbe puhkesi kyyneliin naisten viestin jälkeen - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Jelena Välbe puhkesi kyyneliin naisten viestin jälkeen – yksi asia Suomen ja Norjan juhlissa kaihersi

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe itki onnenkyyneleitä naisten viestin jälkeen.

Jelena Välbe (oik.) olisi halunnut nähdä Venäjän lipun naisten viestin mitalijuhlissa.­

5.3. 13:30

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtajan Jelena Välben tunteet olivat pinnassa Oberstdorfin MM-hiihtojen perjantaisen naisten viestin jälkeen.

Sport-Ekspress -lehden haastattelussa Välbe kertoi itkeneensä onnenkyyneleitä Venäjän hopean kunniaksi. Hän paljasti myös sanat, joilla oli kiittänyt viestijoukkuetta.

– Kultaiset pääskyseni, rakastan teitä niin! Kiitos! Välbe kertoi kehuneensa urheilijoita.

Viestihopea oli Venäjän ensimmäinen naisten mitali Oberstdorfin MM-kisoissa.

Välbe ylisti etenkin Natalja Neprjajevan ja Tatjana Sorinan suorituksia. Kaksikko kärsi MM-kisojen alla loukkaantumisista, mutta toipui huippuiskuun pikavauhtia.

Yksi asia tosin jäi kaihertamaan Välbeä. Sport-Ekspressin toimittaja totesi, että häntä harmitti, kuinka kulta-Norjan ja pronssi-Suomen hiihtäjät saivat juhlia maidensa lippujen kanssa, kun taas venäläiset joutuivat tyytymään halaamaan toisiaan.

Lehden mukaan kysymys sai Välben itkun partaalle. Dopingrangaistusta kärsivä Venäjä ei saa kilpailla maansa lipun alla, vaan osallistuu Oberstdorfin kisoihin Venäjän hiihtoliiton joukkueena.

– Olen varma siitä, että maamme tunnistaa, ketkä sen sankareita ovat. Emme voi asialle mitään, mutta kaikki tietävät, että olemme venäläisiä, Välbe totesi.

Venäjän hiihtokuningatar

Venäjän kaikkien aikojen menestynein hiihtäjä Jelena Välbe, 52, voitti omalla hiihtourallaan 14 MM-kultaa ja kolme olympiakultaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?