Matt Whitcomb paljasti suomalaiskollegaltaan saamansa viestin – Jessie Diggins oli tehnyt vaikutuksen - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Krista Pärmäkoskelle MM-mitalin hävinneen Jessie Digginsin upea ele hätkäytti – USA:n valmentaja paljasti suomalaiselta saamansa viestin

USA:n hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Matt Whitcomb julkaisi Ville Oksaselta saamansa viestin.

USA:n Jessie Diggins hävisi Suomen Krista Pärmäkoskelle naisten viestin pronssitaiston.­

5.3. 12:34 | Päivitetty 5.3. 12:51

Yhdysvaltojen hiihtotähti Jessie Diggins kärsi Oberstdorfin MM-kisojen viestin loppusuoralla niukan tappion.

Diggins taipui pronssimitalista käydyssä kirikamppailussa Suomen Krista Pärmäkoskelle ja jäi joukkuetovereineen nuolemaan näppejään.

Kisan jälkeen Diggins, 29, osoitti kuitenkin upeaa urheiluhenkeä suomalaisia kohtaan.

Asia selvisi, kun USA:n päävalmentaja Matt Whitcomb julkaisi Twitterissä Suomen naisten valmentajalta Ville Oksaselta saamansa viestin.

– Hei Matt! Todella hieno taistelu tänään! Ja voisitko välittää meiltä erityisterveiset ja kiitokset Jessielle, hän tuli tunti kisan jälkeen huoltorekallemme ja onnitteli kaikkia. Se teko tämän kisan jälkeen kertoo siitä, millainen ihminen hän on. Valtava kunnioitus! Oksanen kirjoitti.

Whitcomb kertoi olevansa Digginsin teosta ylpeämpi kuin kristallipallosta, jolla maailmancupin kokonaiskilpailun voittava Diggins palkitaan ensi viikolla.

Whitcomb on ennenkin tehnyt selväksi arvostavansa reilun pelin henkeä yli menestyksen.

Tammikuussa hän otti tiukasti kantaa, kun Venäjän Aleksandr Bolshunov hyökkäsi laturaivon vallassa Suomen Joni Mäen kimppuun Salpausselän kisojen miesten viestin jälkeen.

– Haluan tehdä tämän kaikille kisaa katsoneille lapsille ja valmentajille selväksi: Bolshunovin tekemä taklaus ei ollut oikein. Jos USA:n hiihtäjä syyllistyisi vastaavaan, hänet lähetettäisiin kotiin ja potkittaisiin pihalle maajoukkueesta. Diskaus olisi vasta alkua heidän huolilleen, Whitcomb kirjoitti tuolloin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?