Ruotsin voitelukatastrofin syy tiedetään – tästä syystä se salattiin - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Suomen MM-sensaation taustalla olleen Ruotsin voitelukatastrofin syy tiedetään – tästä syystä se salattiin

Ruotsin voitelupäällikkö perusteli, miksi voitelumokan syytä ei kerrottu julkisuuteen.

Charlotte Kalla lähetti Ebba Anderssonin kolmannelle osuudelle torstain MM-viestissä. Tässä vaiheessa mitalisijat olivat jo karanneet Ruotsilta.­

5.3. 10:15

Fiasko. Painajainen.

Noilla sanoilla Ruotsin suurimpien lehtien sivustoilla kuvailtiin torstain naisten MM-viestiä. Ruotsin joukkue oli ylivoimainen ykkössuosikki MM-kultaan, mutta tuloksena oli totaalinen romahdus.

Ruotsin voitelutiimi epäonnistui pahanpäiväisesti pitovoitelussa.

Kisan toista osuutta perinteisellä edennyt Charlotte Kalla romahti – hän hävisi viiden kilometrin matkalla osuuden nopeimmalle hiihtäjälle peräti 1 minuutin ja 27 sekuntia.

Peli oli mitalien suhteen silloin pelattu.

Kisan jälkeen Ruotsin huoltopäällikkö Petter Myhlback marssi länsinaapurin median eteen ja myönsi epäonnistumisen.

– Mitä tähän voi sanoa? Paska päivä töissä. Epäonnistuimme naisten pitovoitelussa, ja meidän epäonnistumisemme takia menetimme erinomaisen mahdollisuuden voittaa MM-kultaa, Myhlback kertoi torstaina iltapäivällä.

Myhlback kertoi jo tuolloin tietävänsä, mikä pitovoitelussa meni teknisesti pieleen ja minkä takia. Mutta hän ei suostunut kertomaan sitä yksityiskohtaisesti medialle.

Epäonnistumisen syy paljastettiin Aftonbladetin mukaan urheilijoille torstai-iltana Ruotsin joukkueen kisahotellilla pidetyssä palaverissa. Syytä ei kuitenkaan paljastettu julkisuuteen.

– Päätimme pitää asian salaisuutena, sillä joku muu voi ajaa samaan miinaan tulevaisuudessa, voitelupomo Myhlback perusteli.

Myhlback vakuutti kokouksen jälkeen, että epäonnistuminen ei vaikuta ratkaisevasti joukkuejäsenten keskinäiseen luottamukseen.

– Luottamukseen ei tullut pahoja kolhuja. Urheilijoilla on yhä luottamusta meihin, Myhlback sanoi.

Ruotsin voitelutiimillä on uusi haaste edessään perjantaina, kun on miesten vuoro hiihtää MM-viesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?