Norja nöyryytti Ruotsia viestissä ja löi lyötyä kisan jälkeen - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Norja nöyryytti Ruotsia MM-viestissä ja löi lyötyä kisan jälkeen – ”Tytöt olivat järkyttyneitä”

Norjan Heidi Weng syrjäytti Ruotsin Frida Karlssonin tylysti tv-haastattelusta.

Norjan naiset Heidi Weng (vas.), Therese Johaug, Tiril Udnes Weng ja elene Marie Fossesholm pääsivät juhlimaan viestikultaa. Heidi Wengin riemu läikkyi ruotsalaisten mielestä yli äyräiden.­

5.3. 9:01

Norjan naiset voittivat 4x5 kilometrin viestin lähes näytöstyyliin ennen Venäjän hiihtoliiton joukkuetta ja pronssille taistellutta Suomea.

Hallitseva maailmanmestari Ruotsi romahti kuudenneksi tasan kahden minuutin päähän länsinaapuristaan.

Norjan ja Ruotsin nokittelu oli ollut kovaa ennen kilpailua. Kuin ruotsalaisten nöyryytystä alleviivatakseen Norjan Heidi Weng heitti vielä kilpailun jälkeen suolaa haavoihin.

Kun Ruotsin ankkuri Frida Karlsson oli kilpailun jälkeen Norjan television NRK:n haastateltavana, Weng ilmestyi kuvaan huutelemaan voitonhuutojaan.

– Heidi Weng, tulehan tänne, NRK:n haastattelija sanoi, ja Karlsson väistyi alistuneena paikalta.

Sen jälkeen koko Norjan viestinelikko ryntäsi kotimaansa tv-kameroiden eteen riemuitsemaan.

– Pitäähän meidän saada juhlia. Tämä oli meille äärimmäisen iso juttu. Emme uskoneet voittoon etukäteen, Weng sanoi myöhemmin ruotsalaiselle Aftonbladetille.

Karlsson otti tapauksen tyynesti.

– Ei mitään ongelmaa. Jos olisimme voittaneet, olisimme varmaan tehneet samoin. Enkä usko, että hän teki noin, koska minä olin paikalla. Hän oli vain niin iloinen ja päästi tunteensa valloilleen. En usko, että hän tarkoitti mitään pahaa, Karlsson sanoi Aftonbladetille.

Ruotsin viesti meni poskelleen pitkälti epäonnistuneen voitelun takia. Charlotte Kalla (vas.) lähetti Ebba Anderssonin kolmannelle osuudelle.­

Ruotsin joukkueenjohto ei suhtautunut asiaan yhtä viileästi.

– Se oli todella epäurheilijamaista. Tytöt puhuivat tästä sisällä ja olivat melko järkyttyneitä. Heidän mielestään tuo ei ollut tyylikästä, Ruotsin joukkueenjohtaja Anders Byström sanoi Expressen-lehdelle.

Myös ruotsalaishiihtäjä Ebba Andersson oli hieman pahoillaan Wengin toiminnasta.

– Totta kai ymmärrän heidän ilonsa, mutta ehkä ajoitus oli vähän kehno. He olisivat voineet näyttää ilonsa jollain toisella tavalla, Andersson sanoi Aftonbladetille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?