Iivo Niskanen rohkaistui etenkin yhdestä asiasta naisten sensaatiopronssin jälkeen – ”Meillä on mahdollisuus mihin vaan” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Iivo Niskanen rohkaistui etenkin yhdestä asiasta naisten sensaatio­pronssin jälkeen – ”Meillä on mahdollisuus mihin vaan”

Miesten viestijoukkueessa hiihtävät Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Joni Mäki.

Iivo Niskanen hiihtää miesten viestissä toisen perinteisen osuuden.­

4.3. 22:02

Suomen miesten joukkue Oberstdorfin MM-hiihtojen perjantaiseen viestikilpailuun julkistettiin torstai-iltana.

Perinteisen osuuksilla hiihtävät Ristomatti Hakola ja Iivo Niskanen. Vapaalla ladulle hyökkää ensin Perttu Hyvärinen ja ankkurina Joni Mäki.

Maajoukkueen päävalmentajan Teemu Pasasen mukaan hiihtojärjestystä hiottiin keskiviikkoiltana huolella koko joukkueen pitkässä palaverissa.

Oman haasteensa perjantaille saattaa tuoda myös sää. Pasasen mukaan tuoreimmat sääennusteet viittaavat siihen, että miesten viestimitalit ratkotaan vesisateessa.

– Vahvinta kokoonpanoa loppuajan suhteen lähdimme hakemaan. Tulee vähän erilainen keli, mitä tähän mennessä on ollut, Pasanen pyöritteli.

Toisen perinteisen osuuden hiihtävä Iivo Niskanen jahtaa perjantaina ensimmäistä 4x10 kilometrin viestikilpailun arvokisamitaliaan kahden neljännen sijan jatkoksi. Olympiavoittajan ja maailmanmestarin mukaan perjantain perinteisen reitti poikkeaa Oberstdorfin kisojen aiemmista matkoista.

– Työpätkät ovat pitkät, mutta korkeuserollisesti ei ole se kaikista kovin reitti. Vauhti on yleensä ollut aika kova tuolla osuudella, Niskanen pohti huomista urakkaa.

Torstaista tuli Suomen joukkueelle kisojen kolmas mitalipäivä, kun naisten viestijoukkue venyi sensaatiomaiseen pronssimitaliin. Myös mieshiihtäjät seurasivat päivän ykkössankareiden otteita silmä kovana.

– Voitettu mitali. Meillä oli studio tässä hotellilla, jännitettiin kaikki hiihtäjät yhdessä. Hyvillä mielin seurattiin kisaa, ja mitalikakut käytiin hakemassa aika jouhevasti sen jälkeen, Niskanen kertoi.

Naisten viestimitali antoi lisävahvistusta myös miesten urakkaan ainakin yhden asian osalta: läpi kisojen loistavassa vireessä ollut suksihuolto pelitti taas erinomaisesti.

– Nähtiin taas, että huolto on sellaisella tasolla, että meillä on mahdollisuus ihan mihin vaan huomenna, Niskanen naulasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?