Kerttu Niskanen seurasi MM-sensaatiota valtavassa tunnemyrskyssä – Riitta-Liisa Roposen ele herkisti - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Kerttu Niskasella tuli itku silmään Riitta-Liisa Roposen tyylikkään eleen jälkeen – ”Sanomattakin selvää, että olo on myös haikea”

Kerttu Niskanen seurasi MM-viestiä kotonaan pohjeluu murtuneena. Suomalaisnaisten sensaatiopronssi toi iloa synkkään kevääseen.

Kerttu Niskanen riemuitsi kotisohvalla, kun Suomen naiset juhlivat viestipronssia Oberstdorfissa.­

4.3. 18:03

Joukosta puuttui tuttu hahmo, kun Suomen naisten viestijoukkue juhli Oberstdorfin paahtavalla maalialueella sensaatiomaista MM-pronssia.

Kolminkertainen viestin arvokisamitalisti Kerttu Niskanen seurasi pronssijuhlia kotisohvaltaan. Yhtä lailla epäuskoisena ja haltioituneena.

– Jännitti aivan järkyttävästi enemmän katsoa kuin olla hiihtämässä. Oon aivan täpinöissäni, vaikka onhan se sanomattakin selvää, että olo on myös haikea. Tietysti olisin halunnut olla tyttöjen mukana, mutta kyllä mä iloitsen täysillä heidän puolestaan, pohjeluun murtumasta kärsivä Niskanen kommentoi pirteään tyyliinsä.

Niskasta ei suinkaan unohdettu pronssihumun keskellä. Nestori Riitta-Liisa Roponen lähetti Ylen tv-lähetyksessä tunteikkaat terveiset ”kuudennelle kenttäpelaajalle”.

Niskanen herkistyi pitkäaikaisen maajoukkuetoverinsa eleestä.

– Itku siinä tuli silmään. Ihania sanoja ”Ritulta”. Se on hienoa olla kotisohvallakin osa joukkuetta, vaikka hiihtämään en nyt pääse.

Niskasen mielestä Suomen pronssihiihto kulminoitui kahteen hetkeen: Roposen armottomaan takaa-ajoon kolmannella osuudella ja ankkuri Krista Pärmäkosken taktiseen kylmäpäisyyteen Jessie Digginsiä vastaan.

Mitaliin hän kuitenkin uskalsi luottaa jo yllättävällä hetkellä.

– Mulla tuli outo tunne meidän mitalista jo siinä vaiheessa, kun näin Ruotsin jäävän pertsan osuuksilla. Meidän tytöt näyttivät jatkuvasti paljon tuoreemmilta. Kristaan luotin koko ankkuriosuuden ajan, koska hänellä oli niin tajuton taistelu päällä.

Alakanttiin MM-kisoissa tähän mennessä esiintynyt Pärmäkoski karjui maaliviivalla suoraa huutoa. Se riipaisi syvältä myös Niskasta.

– Multa tuli ihan samanlainen huuto. Kristalla on ollut vaikeat kisat ja sitten tuli tuollainen onnistuminen kovimmassa mahdollisessa paikassa. Tunteenpurkaus kuvasi varmasti Kristan tuntemuksia erittäin hyvin.

Niskanen osasi selvästi nauttia kilpasiskojensa viestipommista, vaikka hänen oma tilanteensa onkin synkkä.

32-vuotias hiihtäjä valmistautui MM-kisojen omien sanojensa mukaan kovimmassa kunnossa kuin pitkään aikaan. Maailma romahti kuukausi ennen h-hetkeä, kun pohjeluu murtui Falunin maailmancupkilpailun sykkeessä.

– Ensimmäisen viikon aika tuntui, että elämä loppuu, mutta nyt mieli on jo paljon valoisampi. Olen päässyt jo polkemaan pyörää ja hiihtämään vetolaitteella. Ennen MM-kisoja hirvitti, pystynkö edes katsomaan hiihtoja, mutta kun kisat alkoivat, ei ollut epäilystäkään, että katsonko ja jännitänkö täysillä.

– Ymmärrän nyt penkkiurheilijoitakin. Tämä on hieno laji.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?