Bolshunovin käytös MM-kisoissa oli liikaa – venäläinen olympiavoittaja arvosteli maanmiestään: ”Sellainen peli ei vetele” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Bolshunovin käytös MM-kisoissa oli liikaa – venäläinen olympiavoittaja arvosteli maanmiestään: ”Sellainen peli ei vetele”

Olympiavoittaja Aleksandr Legkov ei sulata Aleksandr Bolshunovin käytöstä.

Aleksandr Bolshunov oli kivikasvoinen 15 kilometrin kisan maalialueella keskiviikkona.­

4.3. 10:49

Aleksander Bolshunov pettyi rajusti MM-kisojen 15 kilometrin kisassa keskiviikkona.

MM-kisoissa yhdistelmäkisan kultaa ja parisprintin pronssia saavuttanut venäläistähti jäi 15 kilometrin vapaan kisassa norjalaiskolmikon taakse ja putosi niukasti mitaleilta.

Kisan viime kilometreillä pahasti sipannut Bolshunov keskusteli maalialueen läheisyydessä pikaisesti valmentajansa ja tyttöystävänsä kanssa, mutta toimittajien kanssa hän ei ollut juttelutuulella. Hän käveli haastattelualueen läpi sanomatta sanaakaan.

Entinen huippuhiihtäjä Aleksandr Legkov pettyi Bolshunovin käytökseen.

– Kaikkien urheilijoiden pitäisi puhua kisan jälkeen riippumatta siitä, miten kisa on mennyt. Sellainen peli ei vetele, MM-kisoissa venäläisen MatchTV:n asiantuntijana työskentelevä Legkov sanoi norjalaislehti Dagbladetille.

Bolshunov on pitänyt kisojen jälkeen mykkäkoulua aiemminkin. Hän häipyi paikalta sanaakaan sanomatta myös MM-kisojen sprinttikisan jälkeenkin viime viikolla. Siinäkin kisassa venäläinen sijoittui neljänneksi.

Legkovin mukaan tuollainen käytös ei kuitenkaan vaikuta Bolshunovin suosioon Venäjällä.

– Hän itse haluaa toimia noin. Kaikki arvostavat häntä Venäjällä siitä huolimatta, Legkov sanoi.

Bolshunov voi saavuttaa MM-kisoissa vielä kaksi mitalia: perjantain viestissä ja sunnuntain 50 kilometrin perinteisen kisassa. Näistä jälkimmäisessä Iivo Niskanen kuuluu venäläisen latutykin päävastustajiin.

Aleksandr Legkov riemuitsi kultamitalistina Sotshin olympialaisten 50 kilometrin palkintojenjaossa vuonna 2014.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?