Riitta-Liisa Roponen sai viestejä tutuilta ja tuntemattomilta – unelmahiihto vei 42-vuotiaan konkarin yöunet - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Riitta-Liisa Roposelle sateli viestejä tutuilta ja tuntemattomilta – unelmahiihto vei 42-vuotiaan konkarin yöunet

Suomen naisten viestijoukkueessa hiihtävät Jasmi Joensuu, Johanna Matintalo, Riitta-Liisa Roponen ja Krista Pärmäkoski.

Riitta-Liisa Roponen odottaa suurella innolla torstain viestikisaa.­

3.3. 20:56

Suomen naisten joukkue torstain MM-viestiin on selvillä. Joukkueessa perinteisen osuudet hiihtävät arvokisaviestin ensikertalaiset Jasmi Joensuu ja Johanna Matintalo. Vapaalla kolmososuudelle hyökkää Riitta-Liisa Roponen ja ankkurina nähdään Krista Pärmäkoski.

Tiistaina naisten ja keskiviikkona miesten väliaikalähdöissä suomalaisten suoritukset olivat pääosin vaisuja, mutta yksi erinomainen yllätys mahtui sekaan. 42-vuotiaan Roposen 10. sija oli kauden tärkeimmässä paikassa nappisuoritus, josta arvokisakonkari on osannut ottaa kaiken ilon irti.

– Fyysisesti olen toipunut, mutta henkisesti menee varmasti toipumisessa vielä jonkin aikaa, Roponen totesi keskiviikkoiltana viestinelikon lehdistötilaisuudessa.

Vuonna 2005 juuri Oberstdorfissa ensimmäistä arvokisamitaliaan juhlinut Roponen paljastaa, että kunnon yöunet jäivät tiistain ja keskiviikon välisenä yönä nukkumatta, kun upea suoritus pyöri päässä heltiämättä.

– Olen saanut tosi paljon viestejä tutuilta ja tuntemattomilta. Iskän ja äitin kanssa on soiteltu. On ollut kyllä hyvä fiilis, yö meni sitten ihan pyöriessä ja heräillessä ja mietiskellessä, Roponen kertasi.

Suomen naisten viestijoukkue torstain kisaan, vasemmalta: Krista Pärmäkoski, Johanna Matintalo, Jasmi Joensuu ja Riitta-Liisa Roponen.­

Joukkueen seniorin palkintokaapista löytyy pitkän uran varrelta viisi viestin arvokisamitalia, joista kaksi on kultaisia. Siitä huolimatta Roponen toteaa, että MM-viesti pistää yhä edelleen jännittämään.

– Varmasti jännittää, mutta toivottavasti tulee uni kumminkin jossain vaiheessa. Se on kova paikka, kun on maailman kovimmat naiset vastassa.

Sävelet kolmannen osuuden viestinviejälle ovat viiden kilometrin urakkaan sopivan yksioikoiset.

– Rata on hyvin selkeä, mennään ylös, alas, ylös ja alas. Järkevä aloitus täytyy tehdä, ja mennä kovaa, Roponen naurahti.

Naisten viesti starttaa torstaina kello 14.10.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?