Perttu Hyvärinen reagoi erikoisesti uransa parhaaseen arvokisahiihtoon –”Harmillinen homma” - Maastohiihto - Ilta-Sanomat

Perttu Hyväriseltä erikoinen reaktio uran parhaaseen arvokisahiihtoon –”Harmillinen homma”

Kilpailua rajusti jännittänyt Perttu Hyvärinen ei olisi halunnut olla omalla suorituksellaan paras suomalainen.

Perttu Hyvärinen oli yllättäen paras suomalainen keskiviikon 15 kilometrillä.­

3.3. 17:36

Ennen miesten rajua 15 kilometrin (v) väliaikalähtöä oli varsin pieni todennäköisyys sille, että päivän paras suomalainen olisi Perttu Hyvärinen.

Viimekeväisen, tapaturmaisen jalkavamman takia rikkonaisen alun harjoituskauteensa saanut Hyvärinen oli saman matkan jälkeen Pyhäjärven SM-kisoissa täysin maansa myynyt mies. Niin huonotuulisena ainakaan media ei ollut koskaan nähnyt kohteliasta ja sympaattista savolaismiestä.

– Harmillinen homma, kommentoi Hyvärinen nyt kuultuaan, että sijoittui parhaana suomalaisena 17:nneksi, yhden sijan ja 0,5 sekuntia Iivo Niskasen edellä.

Kilpailun erittäin terävästi aloittaneen, yli puolimatkan mitalisijoituksessa tai sellaisen välittömässä tuntumassa sinnitelleen Niskasen piti itsestäänselvästi olla päivän paras suomalainen.

Hyvärinen tarkoittikin lausunnollaan suomalaisten vaisua kokonaispanosta. Markus Vuorela oli suunnilleen tavoitteiden mukaisesti 28:s, parisprintistä huonosti palautunut Joni Mäki keskeytti.

Hyväriselle tämän valmentaja Mikko Virtanen oli määritellyt onnistumisen reunaehdoiksi 15. sijan 1.15 minuuttia kärjestä. Kaksi sijaa ja yhdeksän sekuntia menee hyväksytyn toleranssin piiriin.

Vaikka Hyvärisen luistelu sujui raskaalla, pehmeällä ja suolaamattomalla – siis suomalaisten vapaan tekniikan hiihtäjien osaamiseen ja kestävyyteen mahdollisimman huonosti sopivalla – radalla, viestiin hän on lähtökohtaisesti valmistautumassa perinteisen miehenä. Ristomatti Hakola on toinen sellainen.

– Siihen ainakin on suksia testattu.

17. sija henkilökohtaisessa arvokilpailussa oli metsätieteiden ylioppilaan uran paras. Seefeldin MM-kisoissa 2019 sama matka silloin latua pitkin hiihdettynä tuotti 19. sijan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?